Belijning voor looppaden

  • Publicatie datum april 28, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast april 17, 2024
belijning looppaden800

Als het gaat om het efficiënt en veilig geleiden van mensen en voertuigen door een bepaalde ruimte, is het aanbrengen van belijning voor looppaden van cruciaal belang. 

Of het nu gaat om magazijnen, fabriekshal vloeren, parkeergarages of openbare ruimtes, belijning kan helpen om de verkeersstromen te optimaliseren en de veiligheid te verhogen. 

In dit artikel bespreken we het belang van belijning voor looppaden, waar je op moet letten bij het plaatsen van belijning, de verschillende mogelijkheden voor belijning en wat ICM Projects kan betekenen voor bedrijven die belijning willen aanbrengen.

Het belang van vloerbelijning voor looppaden

Vloerbelijning voor looppaden is voor veel bedrijven van groot belang omdat het zorgt voor een veilige en georganiseerde werkomgeving. 

Het gebruik van looppaden is bedoeld om medewerkers en bezoekers in staat te stellen zich veilig en efficiënt door de ruimte te verplaatsen, zonder dat ze gehinderd worden door obstakels of onduidelijkheden. 

Dit is vooral van belang in industriële- en productieomgevingen, waar de veiligheid op de werkvloer een absolute prioriteit is.

Bovendien kan vloerbelijning de productiviteit van werknemers verhogen, omdat het duidelijkheid schept over de looproutes en de plaatsing van gereedschap en materialen. 

Al met al zorgt vloerbelijning in grote bedrijfshallen, productiehallen, werkplaatsen en magazijnen voor een versoepeld en efficiënter werkproces. Niet alleen het bedrijf, maar ook het personeel zal hier de vruchten van plukken.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van looppad belijning?

Voordat je de stap gaat zetten om belijning voor looppaden aan te brengen van, zijn er een aantal zaken waar je niet op vooruit moet lopen. 

Het is allereerst belangrijk om de verkeersstromen in kaart te brengen en te bepalen waar belijning nodig is om deze stromen optimaal te geleiden. Houd hierbij rekening met de veiligheid en regelgeving.

Looppaden in bedrijfshallen dienen voldoende breed te zijn om de doorstroming van mensen en voertuigen te kunnen geleiden. Daarbij moeten er voldoende nooduitgangen en brandblussers beschikbaar zijn.

Bij het kiezen van materialen en kleuren voor de belijning moet je ook rekening houden met de omgeving. Zo zorgt felgekleurde belijning bijvoorbeeld voor meer zichtbaarheid in donkere omgevingen.

Wees ook bewust van het feit dat je verschillende kleuren moet gebruiken om verwarring onder personeel te voorkomen. Kies voor looppaden bijvoorbeeld voor duidelijke, gele belijning en voor de opslagplekken witte belijning.

De mogelijkheden van belijning voor looppaden

Er zijn verschillende mogelijkheden op gebied van belijning voor looppaden, die kunnen worden gebruikt om verkeersstromen te geleiden en veiligheid te verhogen. 

Lijnen zijn in dat geval de meest gebruikte vorm van belijning en kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld voetgangerszones, rijstroken voor voertuigen of parkeerplaatsen te markeren. 

Pijlen kunnen daarbij helpen om de richting van de verkeersstroom aan te geven, terwijl symbolen kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld de richting naar nooduitgangen of nooddouches aan te duiden.

Wanneer de rijstroken en looppaden in een industriële omgeving dichtbij elkaar lopen, kan het wellicht verstandig zijn om de afzonderlijke paden te voorzien van voetganger- en heftruck logo’s. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos.

Wat kan ICM betekenen voor jou betekenen op gebied van looppad belijning?

Bij ICM Projects begrijpen we als geen ander het belang van veilige en efficiënte looppaden. Daarom bieden wij verschillende oplossingen voor het aanbrengen van nieuwe bedrijfsvloeren met belijning.

Ons vakbekwame team kan vloerbelijning aanbrengen middels epoxy- of PU rolcoating. Hierdoor is de belijning goed beschermd tegen vocht, vuil en stof waardoor deze duidelijk zichtbaar blijft en langer meegaat.

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van belijning voor looppaden of wil je een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan gerust contact op met ons op of kom langs in onze showroom. Wij helpen je graag verder!

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top