Novilon vloer

  • Publicatie datum oktober 6, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast april 16, 2024
novilon vinyl vloer800

Een Novilon vloer is een type vinyl vloerbedekking die wordt geproduceerd door Forbo, een Nederlandse fabrikant van vloeren en wandbekleding. 

Novilon staat bekend om zijn hoge kwaliteit, duurzaamheid, comfort en design. Het is geschikt voor zowel woningen als bedrijfsruimtes, waar het een sfeervolle en praktische oplossing biedt voor elke vloer.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Novilon vloeren, van de eigenschappen en soorten tot de kosten en het onderhoud. Ook vertellen we je waarom ICM Projects de beste keuze is voor het leveren en leggen van een Novilon vloer.

Wat is een Novilon vloer?

Een Novilon vloer is een hoogwaardige vinyl vloerbedekking die bekend staat om zijn duurzaamheid, comfort en stijlvolle uitstraling. Het wordt vervaardigd door Forbo, een gerenommeerd Nederlands bedrijf met een lange geschiedenis van innovatie in vloeroplossingen. Novilon vloeren zijn gemaakt van hoogwaardig vinyl en bieden een uitstekende combinatie van esthetiek en functionaliteit.

Eigenschappen van een Novilon vinyl vloer

Een Novilon vinyl vloer heeft vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van een Novilon vloer voor je op een rij gezet:

  • Duurzaamheid: Novilon vloeren zijn slijtvast en gaan jarenlang mee, zelfs in druk bezochte ruimtes.
  • Comfort: Ze bieden een zacht en warm gevoel onder de voeten, wat bijdraagt aan een comfortabele omgeving.
  • Geluidsabsorptie: Novilon helpt geluid te dempen, waardoor het een uitstekende keuze is voor ruimtes waar akoestiek belangrijk is.
  • Onderhoudsgemak: Het is eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor het ideaal is voor drukke omgevingen.
  • Stijlvariaties: Novilon is verkrijgbaar in een breed scala aan designs en kleuren, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de gewenste esthetiek.

Welke soorten Novilon zijn er?

Novilon heeft verschillende collecties die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Novilon tegels of Novilon zeil. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn tussen deze soorten Novilon.

Novilon tegels

Novilon tegels zijn vinyl tegels die los of verlijmd op de vloer worden gelegd. Novilon tegels hebben een dikte van 2,5 mm en een slijtlaag van 0,7 mm. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van 25 x 25 cm tot 100 x 100 cm.

Hierbij kun je kiezen uit diverse dessins, zoals beton, marmer, leisteen of metaal. Tegels van Novilon zijn ideaal voor het creëren van een strakke en moderne look in jouw bedrijfsruimte.

Novilon zeil

Novilon zeil is een soort kamerbrede vinyl vloerbedekking die geleverd wordt op rollen. Het heeft een dikte variërend van 2 tot 4 millimeter en een slijtlaag die varieert tussen de 0,25 en 0,7 millimeter. Dit type vloerbedekking is verkrijgbaar in diverse breedtes, variërend van 200 tot 400 centimeter.

Daarnaast zijn er verschillende dessins beschikbaar, zoals hout, steen, textiel en abstracte patronen. Novilon zeil biedt een uitstekende mogelijkheid om een warme en sfeervolle ambiance te creëren in commerciële ruimtes.

Zijn Novilon vloeren geschikt voor bedrijfsruimtes?

Absoluut. Novilon vloeren zijn uitstekend geschikt voor bedrijfsruimtes vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en geluidsabsorberende eigenschappen. Ze kunnen probleemloos worden toegepast in kantoren, winkels, horecagelegenheden en andere commerciële omgevingen. Daarnaast biedt Novilon de mogelijkheid om een professionele uitstraling te combineren met comfort voor medewerkers en klanten.

Wat kost Novilon?

De prijs van een Novilon vloer hangt af van verschillende factoren, zoals het type, de dikte, de breedte, de kwaliteit en de hoeveelheid van de vloer. Ook de kosten voor het leggen, het egaliseren en het afwerken van de vloer kunnen variëren. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van € 25,- tot € 45,- per vierkante meter voor een Novilon vloer, inclusief het leggen en de btw.

Let op: dit is een indicatie en geen exacte prijs. Voor een exacte prijs kun je het beste een offerte aanvragen bij ICM Projects, de specialist in Novilon vloeren. Wij kunnen je een scherpe en vrijblijvende prijsopgave geven voor jouw Novilon vloer, inclusief alle bijkomende kosten en diensten.

Duurzame Novilon vinyl vloer van ICM Projects

Als je op zoek bent naar een duurzame Novilon vinyl vloer voor jouw bedrijfsruimte, dan ben je bij ICM Projects aan het juiste adres. ICM Projects is een ervaren en betrouwbare partner voor het leveren en leggen van Novilon vloeren in heel Nederland.

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in de vloerenbranche en werken alleen met hoogwaardige materialen en vakmensen. Hierdoor kun je rekenen op een professioneel eindresultaat dat zal voldoen aan al jouw behoeften en wensen.

Heb je nog vragen of behoefte aan advies op maat? Neem gerust contact met ons op via mail, telefoon of via het contactformulier op de site. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte bedrijfsvloer voor jouw bedrijf.

Wat is het verschil tussen Novilon en vinyl?

Novilon is eigenlijk een merk van hoogwaardige vinyl vloeren. Het belangrijkste verschil tussen Novilon en generieke vinyl vloeren zit in de kwaliteit en duurzaamheid. Novilon staat bekend om zijn premium materialen en constructie, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Is Novilon geschikt voor vloerverwarming?

Ja, Novilon is geschikt voor vloerverwarmingssystemen. Het materiaal heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen, waardoor het een comfortabele keuze is in ruimtes waar vloerverwarming wordt toegepast. Het is echter belangrijk om de installatie-instructies van zowel de vloerverwarming als de Novilon vloer nauwkeurig op te volgen.

Hoe kan een Novilon vloer het beste onderhouden worden?

Novilon vloeren zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek zijn meestal voldoende om de vloer schoon te houden. Vermijd echter agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Voor specifieke richtlijnen kun je altijd onze onderhoudsinstructies raadplegen of contact opnemen met onze experts.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top