Parkeergarage belijning

  • Publicatie datum mei 2, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast mei 9, 2024
belijning parkeergarage800

Het aanbrengen van belijning in een parkeergarage is van groot belang. Het zorgt voor veiligheid en overzichtelijkheid voor de gebruikers van de garage.

In dit artikel behandelen we de verschillende aspecten van parkeergarage belijning, aandachtspunten bij het aanbrengen, de kwaliteit en duurzaamheid ervan en wat ICM Projects kan betekenen op het gebied van parkeergarage belijning.

Waarom parkeergarage belijning aanbrengen?

Een parkeergarage is een drukke omgeving waar veel verkeer en voetgangers samenkomen. Zorgvuldige belijning op een parkeergarage vloer is daarom essentieel om de veiligheid te waarborgen. 

Door middel van belijning kunnen de rijbanen, parkeervakken, looproutes en (nood)uitgangen worden aangegeven. Dit zorgt voor duidelijkheid en voorkomt ongelukken en schade aan voertuigen. 

Bovendien kun je hierdoor de ruimte in de parkeergarage optimaal indelen waardoor de aanwezige ruimte beter benut wordt.

Aandachtspunten bij het aanbrengen van belijning in een parkeergarage

Wil je een belijning aanbrengen in een parkeergarage? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. 

Zo moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar de dikte en de kleur van de belijning. Houd hierbij ook rekening met het type ondergrond waarop de belijning aangebracht wordt en de frequentie van het gebruik van de garage. 

Daarnaast moet er ook gelet worden op de temperatuur en luchtvochtigheid tijdens het aanbrengen van de belijning. Door deze factoren op de juiste manier te beoordelen, kan de belijning op de meest duurzame manier worden aangebracht.

Kwaliteit en duurzaamheid van belijning voor een parkeerplaats is essentieel

Het is van groot belang dat de belijning voor een parkeerplaats van goede kwaliteit en duurzaam is. Een parkeergarage wordt dagelijks intensief gebruikt en de belijning moet bestand zijn tegen de daarbij behorende belastingen en slijtage. 

Een slechte kwaliteit of verkeerd aangebrachte belijning kan leiden tot onduidelijkheid, onveilige situaties en extra kosten voor het herstellen van schade of het opnieuw aanbrengen van de belijning. 

Het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals epoxy- of PU rol coating, zorgt ervoor dat de belijning goed beschermd is tegen vocht, vuil en stof en hierdoor duidelijk zichtbaar blijft. Zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Wat kan ICM Projects voor jou betekenen op het gebied van parkeergarage belijning?

ICM Projects is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning op verschillende bedrijfsvloeren, waaronder garagevloeren. Wij werken met professionele epoxy- of PU rol coating, wat ervoor zorgt dat de markeringen goed beschermd blijven tegen vocht, vuil en stof.

Naast het aanbrengen van belijning in parkeergarages, kunnen wij ook belijning aanbrengen in magazijnen, werkplaatsen en bedrijfshallen. Door onze jarenlange ervaring en vakbekwame team kunnen wij garanderen dat de belijning op professionele wijze wordt aangebracht en aan al jouw wensen voldoet.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van het aanbrengen van belijning in een parkeergarage? Maak dan gerust een afspraak en kom langs in onze showroom. Ook kunnen wij bij jou langskomen om de mogelijkheden en wensen op locatie te bespreken.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top