Magazijnvloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 28, 2023
magazijnvloer coating800

Als experts op het gebied van vloerinstallatie voor de zakelijke markt begrijpen we bij ICM Projects het belang van een hoogwaardige magazijnvloer. Een goed gekozen vloer is namelijk essentieel voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

Op deze pagina ontdek je de essentie van een kwalitatieve vloer voor in een magazijn en vertellen we je alles wat je moet weten over magazijnvloeren.

Waarom is een goede magazijnvloer essentieel?

Een goede magazijnvloer vormt de basis van een goed georganiseerd en veilig magazijn. Het draagt bij aan de efficiëntie van de operaties en werkprocessen, en zorgt voor een veilige werkomgeving voor de medewerkers.

Daarnaast kan een duurzame magazijnvloer op de lange termijn kosten besparen, doordat ze minder onderhoud vergen, betere isolatie bieden en lang meegaan. Hiervoor is het wel belangrijk dat je kiest voor het juiste type vloer dat voldoet aan de behoeften en eisen van jouw bedrijf.

Aan welke eisen moet een magazijnvloer voldoen?

Een magazijnvloer moet aan verschillende eisen voldoen om geschikt te zijn voor jouw bedrijf. De exacte eisen hangen af van de aard en de omvang van je bedrijfsactiviteiten, maar over het algemeen kun je denken aan de volgende aspecten:

 • Draagkracht: een magazijnvloer moet bestand zijn tegen hoge belastingen, zoals zware machines, voertuigen, pallets of stellingen. De draagkracht van een vloer wordt uitgedrukt in kilonewton per vierkante meter (kN/m2). Een hoger getal duidt op een sterkere vloer.
 • Slijtvastheid: om geschikt te zijn voor jouw bedrijf moet een magazijnvloer bestand zijn tegen slijtage, zoals krassen, schuren of slijpen. De slijtvastheid wordt uitgedrukt in millimeter per jaar (mm/jaar). Een lager getal staat voor een duurzamere vloer.
 • Antislip: de vloer moet een goede grip bieden, zowel voor mensen als voor voertuigen. De antislipwaarde van een vloer wordt uitgedrukt in de slipweerstandsklasse (R-waarde). Een hoger getal betekent een veiligere vloer.
 • Hygiëne: voor jouw bedrijf moet een magazijnvloer makkelijk schoon te maken zijn, zodat er geen vuil, stof of bacteriën ophopen. De hygiëne van een vloer wordt bepaald door de mate van porositeit, de aanwezigheid van naden of voegen en de weerstand tegen vloeistoffen en chemicaliën.
 • Esthetiek: vloeren in een magazijn moeten passen bij de uitstraling en het imago van het bedrijf. De esthetiek van een vloer wordt bepaald door de kleur, het patroon, de glans en de afwerking.

Welke vloersoorten zijn geschikt als magazijnvloer?

Bij ICM Projects bieden we verschillende soorten vloeren aan die geschikt zijn als magazijnvloer. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Hieronder geven we een overzicht van de meest populaire opties.

Troffelvloer

Een troffelvloer is uitermate geschikt als magazijnvloer. Deze vloer bestaat uit een combinatie van gekleurd kwartszand en epoxyhars. Hierdoor ontstaat een zeer slijtvaste en naadloze vloer die goed bestand is tegen zware belasting. Ontdek meer over de mogelijkheden van troffelvloeren.

Epoxy (giet)vloer

Een epoxy (giet)vloer is een uitstekende keuze voor magazijnen. Dit vloertype is namelijk duurzaam, eenvoudig te onderhouden en biedt een strakke en moderne uitstraling. Gietvloeren van epoxy zijn bovendien goed bestand tegen chemicaliën en zware belasting.

ESD vloer

Voor magazijnen waar elektrostatische ontlading een risico vormt, is een ESD vloer de juiste oplossing. Deze vloer voorkomt schade aan elektronische apparatuur en verzekert een veilige werkomgeving. Zo is niet alleen jouw kostbare apparatuur beschermd, maar zorg je er ook voor dat medewerkers veilig hun werkzaamheden kunnen verrichten.

MMA vloer

Een MMA vloer is zeer geschikt voor magazijnen waar snelheid van installatie van groot belang is. Een MMA systeem vloer is namelijk al na korte tijd volledig belastbaar, wat de downtime in jouw magazijn minimaliseert en het werkproces zo min mogelijk hindert.

Kan ik ook kiezen voor een coating als magazijnvloer?

Naast de bovengenoemde soorten vloeren, kun je ook kiezen voor een coating als magazijnvloer. Een magazijnvloer coating biedt een dunne maar sterke beschermlaag die de bestaande vloer versterkt en beschermt tegen slijtage, chemicaliën en vuil.

Dit is een kosteneffectieve optie die snel kan worden aangebracht, waardoor je niet alleen geld, maar ook tijd bespaart. Mogelijkheden voor een vloercoating voor een magazijn zijn:

 • Epoxy vloercoating
 • Polyurethaan (PU) vloercoating
 • Acrylaat vloercoating

In welke sectoren zijn stevige magazijnvloeren vereist?

Stevige magazijnvloeren zijn essentieel in verschillende sectoren, waaronder logistiek, distributie, productie en de voedingsindustrie. In dergelijke sectoren zorgen stevige magazijnvloeren voor een veilige en efficiënte werkomgeving, waarbij ze voldoen aan de specifieke eisen van elke sector.

Kwalitatieve magazijnvloer van ICM Projects

Bij ICM Projects streven we ernaar om de perfecte magazijnvloer voor jouw bedrijf te realiseren. Met onze expertise en hoogwaardige materialen zorgen we voor een vloer die aan alle eisen en behoeften van jouw bedrijf voldoet.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een offerte op maat. Maak eventueel een afspraak voor een bezoek op locatie, zodat we samen de wensen en mogelijkheden kunnen bespreken voor een geschikte magazijnvloer.

Wat is de beste magazijnvloer?

De beste magazijnvloer hangt af van de specifieke behoeften en de eisen van jouw magazijn. Troffelvloeren, epoxy gietvloeren, ESD vloeren en MMA vloeren zijn allemaal uitstekende keuzes, afhankelijk van factoren zoals belasting, chemische blootstelling en antistatische vereisten.

Wat zijn de kosten voor een magazijnvloer?

De kosten voor een magazijnvloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gekozen type vloer, de oppervlakte van het magazijn en eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn. Voor een prijsindicatie raden we aan om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende prijsopgave.

Hoelang duurt de installatie van een magazijnvloer?

De duur van de installatie van een magazijnvloer is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type vloer en de grootte van het magazijn. Over het algemeen streven we ernaar om de installatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen om de downtime van de bedrijfsactiviteiten tot een minimum te beperken.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top