MMA vloer

 • Publicatie datum oktober 6, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 5, 2023
mma vloeren800

Als experts op het gebied van vloeroplossingen voor diverse bedrijfsomgevingen, biedt ICM Projects een breed scala aan hoogwaardige MMA vloeren. Deze vloeren hebben zich bewezen als duurzame en efficiënte oplossingen voor verschillende industriële en commerciële toepassingen.

Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de kenmerken, voordelen en toepassingen van MMA vloeren, en uitleggen waarom ICM Projects de beste keuze is voor al jouw vloerprojecten.

Wat is een MMA vloer?

Een MMA (methylmethacrylaat) vloer is een hoogwaardige kunstharsvloer die bekend staat om zijn buitengewone duurzaamheid en snelle uitharding. MMA vloeren worden samengesteld uit vloeibare harsen die ter plaatse worden gemengd met verharders. Dit zorgt voor een naadloze, chemisch resistente vloer die bestand is tegen zware belastingen, chemicaliën en extreme temperaturen.

Wat zijn de eigenschappen van een MMA vloer?

Een MMA vloer heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor diverse bedrijfsruimtes. Enkele belangrijke eigenschappen zijn:

 • Snelle uitharding: Een van de meest opvallende eigenschappen van een MMA vloer is de ongekend snelle uithardingstijd. Binnen enkele uren is de vloer beloopbaar en kan de ruimte weer in gebruik genomen worden.
 • Chemische bestendigheid: MMA vloeren bieden uitstekende bescherming tegen een breed scala aan chemicaliën, oliën en zuren, wat ze uitermate geschikt maakt voor industrieel gebruik.
 • Thermisch belastbaar: Een MMA vloer kan temperatuurschommelingen opvangen zonder te scheuren of te vervormen. Een MMA vloer kan temperaturen tussen -40°C en +80°C verdragen.
 • Duurzaamheid: Door de hoge slijtvastheid gaan MMA vloeren lang mee, zelfs in omgevingen met zware belasting.
 • Antislip: De vloeren kunnen worden afgewerkt met verschillende gradaties antislip, waardoor ze veilig zijn, zelfs in natte omstandigheden.
 • Naadloos: Een MMA vloer is volledig naadloos, waardoor er geen vuil of bacteriën kunnen ophopen in kieren of voegen. Dit maakt een MMA vloer zeer hygiënisch en makkelijk te reinigen.
 • Esthetische veelzijdigheid: MMA vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, zodat ze naadloos kunnen aansluiten bij het design van de ruimte.

Wat zijn de voordelen van MMA vloeren?

MMA vloeren bieden diverse voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Voornamelijk voor met betrekking tot verschillende bedrijfsruimtes. Enkele voordelen zijn:

 • Snel te installeren: dankzij de snelle uithardingstijd kan een MMA vloer in korte tijd geïnstalleerd worden, wat downtime minimaliseert.
 • Lange levensduur: door de duurzaamheid van het materiaal is een MMA vloer een investering op lange termijn.
 • Geschikt voor verschillende omgevingen: van fabriekshallen tot commerciële keukens, MMA vloeren kunnen in diverse bedrijfsomgevingen toegepast worden.
 • Onderhoudsvriendelijk: de vloeren zijn eenvoudig te reinigen en vereisen minimaal onderhoud.
 • Veiligheid: met de mogelijkheid tot antislipafwerking dragen MMA vloeren bij aan een veilige werkomgeving.

Welke soorten bedrijfsruimtes hebben baat bij een MMA vloer?

Een MMA vloer is een ideale oplossing voor bedrijfsruimtes die hoge eisen stellen aan hun vloer. Zo kunnen MMA vloeren worden toegepast in verschillende sectoren en branches, zoals:

Industrie

MMA vloeren zijn een voortreffelijke vloeroptie in industriële omgevingen waar zware machines, voertuigen en chemicaliën aanwezig zijn. Deze vloer is in staat om zowel mechanische als chemische belastingen te weerstaan, wat resulteert in een veilige en hygiënische werkomgeving. Voorbeelden van industriële ruimtes die aanzienlijk voordeel hebben bij een MMA vloer zijn onder andere:

Commercie

In de commercie is een MMA vloer een aantrekkelijke optie voor ruimtes waar klanten of bezoekers komen. Een MMA vloer geeft een professionele en representatieve uitstraling aan elke bedrijfsruimte en zorgt voor een prettige sfeer. Voorbeelden van commerciële ruimtes die voordeel halen uit het installeren van een MMA vloer zijn:

Zorg

Ook in de gezondheidszorg is een MMA vloer een goede keuze voor ruimtes waar hygiëne en steriliteit van groot belang zijn. MMA vloeren voorkomen de groei van bacteriën, schimmels en virussen en zorgen voor een gezonde en veilige omgeving. Enkele voorbeelden van zorginstellingen die baat hebben bij een MMA vloer zijn:

Wat kost een MMA vloer?

De kosten voor een MMA vloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de ruimte, eventuele voorbereidende werkzaamheden en specifieke afwerkingsopties. Ook het transport en de arbeidskosten spelen hierbij een belangrijke rol.

Voor een nauwkeurige prijsopgave raden we je aan om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij zullen je dan zo spoedig mogelijk een op maat gemaakte prijsofferte toesturen, zodat je een beeld krijgt van wat de kosten zullen worden voor een nieuwe MMA vloer.

Hoogwaardige MMA vloer van ICM Projects

Bij ICM Projects streven we naar de hoogste standaard van kwaliteit en vakmanschap. Onze ervaren teams zijn gespecialiseerd in het installeren van MMA vloeren in uiteenlopende bedrijfsomgevingen. We bieden maatwerkoplossingen die voldoen aan uw specifieke eisen en garanderen een vloer die jarenlang meegaat.

Wil je meer weten over onze MMA vloeren of ben je benieuwd naar wat een MMA vloer voor jouw bedrijfsruimte kan betekenen? Neem dan contact met ons op per mail, telefoon of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder met jouw MMA vloerproject.

Wat is het verschil tussen een PMMA vloer en een MMA vloer?

Een PMMA vloer en een MMA vloer zijn beide kunststof gietvloeren die bestaan uit hars en kwartszand. Het verschil zit hem in het type hars dat wordt gebruikt. PMMA staat voor polymethylmethacrylaat, terwijl MMA staat voor methylmethacrylaat.

PMMA is een polymeer, oftewel een lange keten van moleculen, terwijl MMA een monomeer is, oftewel een enkel molecuul. PMMA heeft een hogere viscositeit (dikte) dan MMA, waardoor het minder snel uithardt.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een MMA vloer?

De duur van de installatie van een MMA vloer hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Over het algemeen kan een MMA vloer binnen één tot twee dagen worden geïnstalleerd, inclusief uithardingstijd.

Wat is de droogtijd van een MMA vloer?

Een MMA vloer heeft een zeer korte droogtijd, omdat het een snel uithardende kunststof is. Elke laag van een MMA vloer hardt binnen 10 minuten uit, waardoor de vloer direct belastbaar is. Een MMA vloer kan dus binnen één dag worden aangebracht en in gebruik worden genomen, zonder dat er lange wachttijden of onderbrekingen zijn.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top