Grindvloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 5, 2023
grind vloeren800

Een grindvloer is een unieke en duurzame vloer die bestaat uit miljoenen kleine steentjes die met elkaar verbonden zijn door een transparante of gekleurde kunsthars. Het geeft een natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan elke ruimte en is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Onze grindvloeren zijn een uitstekende keuze voor diverse commerciële toepassingen. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over grindvloeren, hun eigenschappen en voordelen, evenals waarom ze ideaal zijn voor de zakelijke sector.

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer is een vloersysteem dat bestaat uit twee lagen: een onderlaag en een toplaag. De onderlaag is een egalisatielaag die zorgt voor een vlakke en stabiele ondergrond, terwijl de toplaag de eigenlijke grindvloer is die bestaat uit miljoenen kleine steentjes die met elkaar verbonden zijn door een kunsthars.

Deze steentjes zijn meestal afkomstig uit rivieren of zeeën en worden gewassen, gedroogd en gezeefd op grootte. De kunsthars is een synthetisch materiaal dat zorgt voor de hechting, de hardheid en de glans van de vloer. Met een grindvloer profiteer je dus van het beste van twee werelden: esthetiek en functionaliteit.

Wat zijn de eigenschappen van een grindvloer?

Een grindvloer heeft verschillende eigenschappen die het tot een aantrekkelijke en praktische vloer maken. Zo is een grindvloer onder andere:

 • Robuust en slijtvast
 • Naadloos en hygiënisch
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Antislip

Wat zijn de voordelen van een grindvloer?

Een grindvloer heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren, en dan met name voor de zakelijke sector. Enkele belangrijke voordelen van grindvloeren zijn:

 • Lange levensduur
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Esthetisch aantrekkelijk
 • Snelle installatie
 • Veelzijdige design mogelijkheden

Populaire toepassingen van grindvloeren

Grindvloeren zijn veelzijdige vloeroplossingen die in verschillende omgevingen uitblinken. Met hun duurzaamheid, aantrekkelijke uitstraling en praktische eigenschappen worden ze vaak gekozen voor uiteenlopende doeleinden. Hier zijn enkele prominente toepassingen van grindvloeren:

Winkels

Grindvloeren zijn ideaal voor winkels vanwege hun duurzaamheid en aantrekkelijke uitstraling. Ze kunnen het intensieve winkelverkeer moeiteloos aan en zijn eenvoudig te onderhouden. Dit maakt deze vloersoort ideaal als winkelvloer.

Showrooms

Showrooms vragen om een professionele, representatieve uitstraling. Een grindvloer draagt hieraan bij met zijn moderne look en slijtvaste eigenschappen. Overweeg daarom zeker de mogelijkheid voor een grindvloer als vloer voor een showroom.

Kantoren

In kantoren is comfort en functionaliteit van groot belang. Een grindvloer biedt beide, met de mogelijkheid om vloerverwarming te integreren voor extra comfort. Grindvloeren bieden de perfecte combinatie van comfort en functionaliteit en zijn daarom zeer geschikt als vloer voor een kantoorruimte.

Ziekenhuizen

Hygiëne is essentieel in ziekenhuizen. Een naadloze grindvloer zal daarom perfect functioneren als ziekenhuisvloer. Zo voldoet een grindvloer aan de hoogste standaarden en is deze gemakkelijk te reinigen.

Tandartspraktijken

Tandartspraktijken vereisen een steriele omgeving. Een grindvloer draagt hieraan bij door zijn naadloze oppervlak en eenvoudige reiniging. Bovendien maken de sterke eigenschappen van een grindvloer het een ideale kandidaat voor een tandartspraktijk vloer.

Zwembaden

Rondom zwembaden is slipbestendigheid cruciaal. Een grindvloer biedt in dat geval een veilige ondergrond die bestand is tegen water en chemicaliën. De mogelijkheid voor een grindvloer als vloer voor rondom een zwembad is daarom zeker het overwegen waard.

Waarom zijn grindvloeren ideaal voor de zakelijke en commerciële sector?

Grindvloeren zijn ideaal voor de zakelijke en commerciële sector, omdat ze voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan een professionele vloer. Grindvloeren zijn:

 • Representatief: grindvloeren geven een positieve en indrukwekkende indruk aan jouw klanten, partners en medewerkers. Ze laten zien dat je aandacht hebt voor detail, kwaliteit en stijl. Hiermee verhoog je de waarde en de uitstraling van jouw bedrijf.
 • Functioneel: ze zijn geschikt voor elke soort activiteit, sector en ruimte. Zo zijn grindvloeren bestand tegen intensief gebruik, slijtage, vlekken en chemicaliën. Ook zijn ze antislip, isolerend, geluiddempend en comfortabel.
 • Flexibel: grindvloeren zijn volledig naar wens samen te stellen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten, maten, kleuren en patronen van het grind. Ook kun je jouw eigen logo, tekst of afbeelding in de vloer laten verwerken. Zo creëer je een unieke en persoonlijke vloer die past bij jouw bedrijf.
 • Voordelig: grindvloeren zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloeren. De benodigde materialen zijn niet te duur en de installatie duurt niet al te lang. Bovendien hebben grindvloeren lage onderhoudskosten en een lange levensduur, waardoor het een slimme investering is die zich snel terugverdient.
 • Ecologisch: een grindvloer is milieuvriendelijk en bestaat uit gerecyclede en hernieuwbare materialen. Grindvloeren bevatten tevens geen schadelijke stoffen of oplosmiddelen en hebben een lage CO2-uitstoot. Hierdoor zijn grindvloeren een duurzame keuze die past bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven.

Wat kost een grindvloer?

De prijs van een grindvloer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, de dikte, de kleur, het patroon, het type grind, het type kunsthars, de ondergrond, de afwerking en de installatie. Daarbij wordt de prijs van een grindvloer meestal berekend per vierkante meter.

Voor een exacte prijsopgave van een nieuwe grindvloer kun je vrijblijvend contact met ons op nemen of online een offerte aanvragen. Wij komen graag bij je langs om jouw wensen te bespreken en de ruimte in te meten. Vervolgens maken we een vrijblijvende offerte op maat.

Grindvloer laten leggen door ICM Projects

Als je een grindvloer wilt laten leggen, ben je bij ICM Projects aan het juiste adres. Bij ICM zijn we gespecialiseerd in het installeren van vloeren voor de zakelijke markt. 

Met meer dan 20 jaar ervaring in het leggen van grindvloeren in verschillende sectoren, zoals winkels, showrooms, kantoren, ziekenhuizen, tandartspraktijken en zwembaden, ben je verzekerd van een professioneel resultaat. Wij leveren alleen hoogwaardige materialen en vakmanschap. Wij werken snel, netjes en professioneel.

Wil je meer weten over onze grindvloeren of een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op via de contactpagina op de website. Wij helpen je graag verder!

Wat is de levensduur van een grindvloer?

Een goed onderhouden grindvloer kan tientallen jaren meegaan. Zo heeft een grindvloer een lange levensduur van minimaal 20 jaar, mits deze goed wordt onderhouden. Dit komt onder andere doordat een grindvloer bestand is tegen slijtage, krassen, vlekken en chemicaliën.

Welke dikte wordt aanbevolen voor een grindvloer?

De dikte van een grindvloer hangt af van de grootte van het grind en de gewenste uitstraling. Over het algemeen wordt een dikte van 6 tot 8 millimeter aanbevolen voor een grindvloer. Dit zorgt voor een goede dekking, hechting en comfort. Een dikkere laag kan ook gekozen worden voor een meer robuuste of luxueuze uitstraling.

Hoe lang moet een grindvloer drogen?

Een grindvloer moet ongeveer 24 tot 48 uur drogen voordat deze beloopbaar is. Dit hangt af van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ventilatie in de ruimte. Het is belangrijk om de vloer niet te belasten of te beschadigen tijdens het droogproces. Na het drogen kan de vloer eventueel afgewerkt worden met een coating of een sealer voor extra bescherming en glans.

Hoe moet je een grindvloer onderhouden?

Een grindvloer is makkelijk te onderhouden met een stofzuiger en een dweil. Het is belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Ook is het belangrijk om de vloer af en toe te dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel om vlekken en vet te verwijderen.

We raden je af om schurende of zure middelen te gebruiken, omdat deze de vloer kunnen beschadigen of verkleuren. Het is ook af te raden om te veel water te gebruiken, omdat dit in de poriën van het grind kan dringen en schimmel kan veroorzaken.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top