Betonlook vloer

 • Publicatie datum september 29, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 5, 2023
beton look vloer800

Als toonaangevende oplossing voor vloeren brengen betonlook vloeren een geheel nieuwe dimensie van allure naar commerciële ruimtes. Met een naadloos en strak uiterlijk creëren deze vloeren een professionele uitstraling die indruk maakt op klanten en medewerkers.

Of het nu gaat om een hippe start-up, een stijlvol kantoor of een trendy restaurant, betonlook vloeren voegen een eigentijdse en industriële charme toe die perfect past bij moderne bedrijfsomgevingen.

Wat is een betonlook vloer?

Een betonlook vloer is een type vloerafwerking dat het uiterlijk van beton nabootst, maar meestal niet daadwerkelijk van beton is gemaakt. Het is ontworpen om de ruwe, industriële uitstraling van betonnen vloeren te repliceren, maar met toegevoegde voordelen zoals duurzaamheid, gemak van installatie en minder onderhoud.

In plaats van echt beton te gebruiken, wordt een betonlook vloer meestal gemaakt van materialen zoals cementgebonden gietvloeren, microcement, beton ciré, of zelfs keramische tegels met een betonachtige afwerking.

Voordelen van een betonlook vloer

Ontdek de ongeëvenaarde veelzijdigheid van betonlook vloeren voor jouw bedrijfsomgeving. Met hun duurzaamheid, moderne uitstraling en praktische voordelen vormen betonlook vloeren een ideale keuze voor elke zakelijke ruimte.

 • Langdurige duurzaamheid, kras- en schokbestendigheid voor zwaarbelaste ruimtes.
 • Minimaal onderhoud en eenvoudig schoon te maken.
 • Waterbestendig, ideaal voor sanitaire ruimtes.
 • Kosteneffectieve oplossing zonder concessies aan kwaliteit en stijl.
 • Snelle en efficiënte installatie minimaliseert de downtime van jouw bedrijf.
 • Naadloze uitstraling vergroot visueel de ruimte.
 • Aanpasbaar in kleur en stijl aan de branding van jouw bedrijf.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een betonlook vloer?

De prijs van een betonlook vloer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

 1. Oppervlakte: de grootte van het te bedekken oppervlak is een essentiële factor bij het bepalen van de totale kosten. Grotere oppervlakken vereisen meer materiaal en arbeid, wat de prijs kan verhogen.
 2. Materiaalkeuze: er zijn verschillende materialen beschikbaar voor betonlook vloeren, zoals cementgebonden gietvloeren, microcement, beton ciré, epoxyhars, enz. Elk materiaal heeft zijn eigen prijsklasse en kenmerken, wat van invloed is op de uiteindelijke prijs.
 3. Kwaliteit en merk: de kwaliteit en het merk van het gebruikte materiaal kunnen de prijs beïnvloeden. Hoogwaardige materialen en gerenommeerde merken kunnen duurder zijn dan standaardopties.
 4. Ondergrond: de staat van de ondergrond kan invloed hebben op de voorbereidende werkzaamheden en het gebruik van extra producten, zoals primers, om een goede hechting te garanderen. Een slechte ondergrond kan de kosten verhogen.
 5. Installatiecomplexiteit: de moeilijkheidsgraad van de installatie kan ook een rol spelen. Bijvoorbeeld, als er veel hoeken, obstakels of speciale patronen vereist zijn, kan dit extra arbeidsuren en expertise vergen, wat de prijs kan verhogen.
 6. Aanvullende afwerkingsopties: eventuele extra afwerkingsopties, zoals speciale kleuren, patroonontwerpen of aanvullende lagen voor extra bescherming, kunnen de prijs verhogen.

Hoelang duurt het aanleggen van een betonlook vloer?

Bij het kiezen van nieuwe vloerbedekking voor een bedrijfsruimte is efficiëntie van essentieel belang. Gelukkig bieden betonlook vloeren de perfecte oplossing. Deze vloersystemen zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ook opmerkelijk snel en eenvoudig te installeren.

Cementgebonden gietvloeren, microcement of beton ciré kunnen bijvoorbeeld snel worden aangebracht in vergelijking met het storten en uitharden van traditioneel beton. Hierdoor hoeven bedrijven hun werkzaamheden niet te lang stilleggen, waardoor de downtime tot een minimum wordt beperkt.

Onderhoudsvriendelijke betonlook vloeren voor bedrijven

Betonlook vloeren bieden bedrijven een onderhoudsvriendelijke en duurzame vloeroptie. Met eenvoudig kleinschalig onderhoud, zoals stofzuigen en dweilen, blijft de vloer schoon en vrij van vuil. Doordat de vloer naadloos wordt aangelegd, hopen vuil en stof zich niet op in kieren en naden, wat het schoonmaken vergemakkelijkt.

Het groot onderhoud van een betonlook vloer is minimaal. De vloer is kleurvast en behoudt zijn aantrekkelijke uiterlijk, zelfs na jaren van gebruik. Indien slijtageplekken optreden, kan een grondige schoonmaakbehandeling worden uitgevoerd. Deze behandeling kan de vloer weer als nieuw laten lijken, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd.

Toepassing van betonlook vloeren in zakelijke omgevingen

Betonlook vloeren kunnen worden gebruikt voor diverse zakelijke en commerciële toepassingen vanwege hun duurzaamheid, esthetische aantrekkingskracht en gemakkelijk onderhoud. Ze kunnen bijvoorbeeld toegepast worden als:

Betonlook vloer laten leggen door ICM Projects

Ervaar de kracht van betonlook vloeren en geef jouw bedrijfsomgeving een verbluffende transformatie! Maak vandaag nog de eerste stap richting een stijlvolle, duurzame en functionele vloeroplossing door een afspraak te maken in ons Experience Center of op jouw locatie.

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van betonlook vloeren en laat je inspireren door onze experts die jou graag adviseren over de perfecte vloer voor jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om een kantoor, een winkel of een restaurant, wij zorgen voor een vloer die indruk maakt op klanten en medewerkers, terwijl hij bestand is tegen dagelijks gebruik en intensief verkeer.

Hoe onderhoudsintensief zijn betonlook vloeren?

Betonlook vloeren zijn verrassend onderhoudsvriendelijk dankzij hun naadloze structuur. Het ontbreken van voegen maakt het vrijwel onmogelijk voor vuil om zich op te hopen. Schoonmaken is eenvoudig, en zelfs vloeistoffen hechten zich niet aan het oppervlak, wat vervelende vlekken minimaliseert. Gemorste vloeistoffen kunnen moeiteloos worden verwijderd met een vochtige doek.

Hoe stevig zijn betonlook vloeren in de praktijk?

De stevigheid van een betonlook vloer hangt af van de ondergrond waarop deze wordt aangebracht. Om de duurzaamheid te optimaliseren, raden we doorgaans een voorbehandeling van de ondergrond aan. Hierdoor wordt de levensduur van de vloer aanzienlijk verbeterd en kunt u zorgeloos genieten van de vloer.

Bieden betonlook vloeren waterbestendigheid?

Absoluut, betonlook vloeren bestaan uit kunsthars die volledig water- en vloeistofdicht is. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Bovendien zijn ze naadloos, waardoor waterlekken door voegen en naden voorgoed tot het verleden behoren.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top