Restaurant vloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 28, 2023
vloerbedekking restaurant800

Een restaurant vloer is niet zomaar een oppervlak, het is een essentieel onderdeel van de totale sfeer en beleving die je wilt bieden aan jouw gasten. Wij begrijpen dat als geen ander en streven ernaar om vloeren te realiseren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook voldoen aan de hoogste functionele eisen.

Laten we samen de perfecte restaurantvloer creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Hierbij zullen we rekening houden met de geldende eisen waaraan een kwalitatieve restaurant vloer aan moet voldoen.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van een restaurant vloer?

Een restaurant vloer moet aan verschillende eisen voldoen om optimaal te kunnen functioneren in de horeca omgeving. Enkele belangrijke eigenschappen zijn:

 • Hygiënisch
 • Antislip
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Geluidsdempend
 • Brandveilig
 • Stijlvol en esthetisch
 • Onderhoudsvriendelijk

Zijn er wettelijke eisen waaraan een restaurantvloer moet voldoen?

Ja, er zijn wettelijke eisen waaraan een restaurantvloer moet voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in verschillende normen en richtlijnen. Hieronder zullen we de belangrijkste normen en richtlijnen voor vloeren in een restaurant met je doornemen.

HACCP

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) is een internationaal erkende methode voor het identificeren en beheren van voedselveiligheidsrisico’s. Een restaurantvloer moet voldoen aan de HACCP-normen, wat betekent dat de vloer uiterst hygiënisch moet zijn en geen risico mag vormen voor de voedselveiligheid. Lees meer over de HACCP-richtlijnen voor vloeren in de voedingsindustrie op onze pagina over dit onderwerp.

CUR/PBV 65

De CUR/PBV 65 is een Nederlandse aanbeveling die regels en eisen bevat voor het ontwerp, de materialen, de aanleg en het herstel van vloeistofdichte voorzieningen van beton. Dit betekent dat een restaurantvloer vloeistofdicht moet zijn om te voorkomen dat gemorste vloeistoffen in de onderliggende constructie doordringen.

Welke vloeren zijn geschikt voor een restaurant?

Bij ICM Projects bieden wij een breed scala aan vloeroplossingen die geschikt zijn voor restaurants. Enkele populaire opties zijn:

Afhankelijk van de functie van de ruimte waarin de vloer wordt aangelegd, kan een specifieke vloersoort noodzakelijk zijn om te voldoen aan de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

Maatwerk restaurantvloer van ICM Projects

Bij ICM Projects begrijpen we dat elke restaurant uniek is en dat de vloer moet passen bij de specifieke behoeften en stijl van jouw restaurant. Daarom bieden we maatwerk restaurantvloeren aan.

We werken nauw met je samen om een vloer te ontwerpen die niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook een aanvulling is op de esthetiek van het restaurant.

Of je nu op zoek bent naar een vloer die een statement maakt of een vloer die naadloos opgaat in het interieur, wij hebben de expertise en de materialen om jouw visie tot leven te brengen.

Zijn er specifieke normen en eisen voor een restaurant vloer?

Ja, een restaurant vloer moet voldoen aan de HACCP-normen en de CUR/PBV 65-norm. Deze stellen eisen aan onder andere de hygiëne, draagkracht en afwerking van de vloer.

Wat zijn de kosten voor een nieuwe restaurantvloer?

De kosten voor een nieuwe restaurantvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gekozen type vloer, de oppervlakte van de ruimte en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Hoelang duurt het installeren van een vloer in een restaurant?

Gemiddeld genomen kun je rekenen op een installatietijd van enkele dagen tot een week. Onze vakmensen streven ernaar om de overlast tot een minimum te beperken, zodat jouw gasten snel weer volop kunnen genieten in jouw restaurant.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top