Winkelvloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 28, 2023
vloer winkels800

Als vloerenspecialist voor de zakelijke markt begrijpen wij bij ICM Projects het belang van een duurzame en uitnodigende winkelvloer. Een goed gekozen vloer draagt bij aan de uitstraling en functionaliteit van een winkelruimte.

Op deze pagina beantwoorden we de belangrijkste vragen rondom winkelvloeren, zodat jij de beste keuze kunt maken voor een prachtige vloer voor jouw retailomgeving waarin je een veilige en esthetiek aantrekkelijke omgeving kunt realiseren.

Aan welke eisen moet een winkelvloer voldoen?

Een winkelvloer moet aan diverse eisen voldoen om optimaal te kunnen functioneren in een commerciële omgeving. Enkele cruciale aspecten zijn:

 • Slijtvastheid: de vloer moet bestand zijn tegen intensief gebruik en slijtage door veelvuldig loopverkeer.
 • Onderhoudsgemak: een winkelvloer moet eenvoudig te reinigen zijn om een representatieve uitstraling te behouden.
 • Veiligheid: de retail vloer moet antislip zijn om valpartijen te voorkomen, zeker in drukke periodes.
 • Esthetiek: winkelvloeren moeten aansluiten bij de uitstraling en huisstijl van de winkel.

Welke vloeren zijn geschikt voor toepassing in een winkel?

Voor toepassing in een winkel zijn verschillende soorten vloeren geschikt. Bij ICM Projects bieden we dan ook een breed aanbod van verschillende vloersoorten aan die geschikt zijn voor de retailsector. Denk hierbij aan:

Elk type vloer heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo is een PVC vloer bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken en is een gietvloer slijtvast en naadloos. Afhankelijk van de eisen van jouw retailomgeving, kun je een passende vloer selecteren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte winkel vloer?

Bij het kiezen van een winkelvloer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat de vloer perfect aansluit op de behoeften en eisen voor jouw winkel. Houd daarom rekening met de volgende factoren:

 1. Winkelconcept: stem de vloer af op het type producten en de sfeer die je wilt creëren in de winkel.
 2. Budget: bepaal vooraf het beschikbare budget en kies een vloer die hier binnen valt.
 3. Onderhoud: overweeg het benodigde onderhoud en reiniging van de vloer op de lange termijn.
 4. Veiligheid: zorg dat de vloer voldoet aan veiligheidseisen om ongelukken te voorkomen.

De juiste retail vloer kiezen voor jouw winkel

Het kiezen van de juiste retail vloer voor jouw winkel is belangrijk om de juiste sfeer te creëren en klanten aan te trekken. Bij ICM Projects begrijpen we dat elke winkel uniek is. Daarom bieden we maatwerk oplossingen voor jouw winkelvloer.

Onze ervaren vakmensen helpen je graag bij het kiezen van de perfecte vloer die voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Kies voor een maatwerk winkel vloer van ICM Projects

Bij ICM Projects streven we naar de hoogste kwaliteit in vloeroplossingen voor diverse sectoren. Met onze expertise en vakmanschap garanderen we een winkelvloer die aan al jouw verwachtingen voldoet. Ontdek de mogelijkheden en neem contact op voor een offerte op maat.

Liever eerst de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek op locatie. Samen bespreken we jouw wensen en gaan we op zoek naar een passende vloeroplossing voor jouw winkel.

Wat zijn de beste vloeren voor een winkel?

Voor toepassing in een winkel zijn verschillende soorten vloeren geschikt, zoals PVC vloeren, gietvloeren, betonvloeren en laminaat. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Zo is een PVC vloer bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken en zijn gietvloeren slijtvast en naadloos. Betonvloeren zijn daarentegen zeer sterk en duurzaam, terwijl laminaat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Wat kost een vloer voor winkels gemiddeld per m2?

De kosten van een vloer voor winkels hangen af van verschillende factoren, zoals het type vloer, de oppervlakte van de winkel en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen liggen de kosten van een winkelvloer tussen de € 20,- en € 100,- per m2.

Hoelang duurt de installatie van winkelvloeren?

De installatietijd van winkelvloeren hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer, de oppervlakte van de winkel en de complexiteit van de installatie.

Over het algemeen duurt de installatie van een winkelvloer tussen de 1 en 5 dagen . Bij ICM Projects zorgen wij ervoor dat de installatie zo snel mogelijk verloopt, zodat je jouw winkel snel weer kunt openen.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top