Kantoorvloer

 • Publicatie datum oktober 11, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 28, 2023
vloer kantoorruimte800

Als experts op het gebied van kantoorvloeren begrijpen we bij ICM Projects het belang van een goed gekozen vloer voor een kantoorruimte. Een kantoorvloer moet niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam. Bovendien moet een kantoorvloer comfortabel en veilig zijn voor de medewerkers en bezoekers.

Op deze pagina geven we je meer informatie over de eigenschappen, voordelen en soorten kantoorvloeren. Ook geven we je tips voor het kiezen, aanbrengen en vervangen van een geschikte kantoorvloer. Zo weet jij dadelijk precies wat voor soort kantoorvloer het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Aan welke eigenschappen moet een kantoorvloer voldoen?

Een kantoorvloer moet aan verschillende belangrijke eigenschappen voldoen om geschikt te zijn voor de werkomgeving. Hier zijn enkele cruciale kenmerken:

 • Duurzaamheid: de vloer moet bestand zijn tegen dagelijks gebruik, inclusief het verplaatsen van bureaustoelen en ander meubilair.
 • Geluiddempend: een goede kantoorvloer vermindert geluidshinder, zodat medewerkers zich beter kunnen concentreren.
 • Onderhoudsgemak: de vloer moet eenvoudig te reinigen zijn om een hygiënische werkomgeving te behouden.
 • Slijtvast: een kantoorvloer moet bestand zijn tegen intensief gebruik en slijtage, aangezien deze lang moet meegaan en niet snel mag beschadigen of verkleuren.
 • Comfort: de vloer moet comfortabel zijn om op te lopen, vooral als medewerkers lange uren achter elkaar in het kantoor doorbrengen.
 • Esthetisch aantrekkelijk: de vloer moet passen bij de algehele uitstraling van de kantoorruimte en een professionele indruk geven.

Wat zijn de voordelen van een goede kantoorvloer?

Een goede kantoorvloer heeft verschillende voordelen voor het bedrijf, de medewerkers en de bezoekers. Een aantal voordelen van een goede kantoorvloer zijn:

 • Verbeterde productiviteit: een comfortabele en goed gekozen kantoorvloer kan bijdragen aan een hogere productiviteit van medewerkers.
 • Verhoogde veiligheid: een vloer die geschikt is voor kantoren vermindert het risico op struikelen en andere ongelukken.
 • Esthetisch aantrekkelijk: een mooie vloer draagt bij aan een professionele uitstraling van het kantoor, wat indruk maakt op klanten en bezoekers.
 • Langdurige investering: een duurzame vloer gaat lang mee, waardoor het een waardevolle investering is voor het kantoor.

Welke soorten vloeren zijn geschikt voor een kantoor?

Op kantoor is de keuze van vloerbedekking van groot belang. Verschillende vloersoorten bieden specifieke voordelen die kunnen bijdragen aan een productieve en prettige werkomgeving.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn kunststof vloeren die bestaan uit meerdere lagen polyvinylchloride. Ze zijn ideaal voor kantoren vanwege hun uitzonderlijke duurzaamheid en slijtvastheid.

Zo gaan PVC vloeren lang mee en behouden ze langdurig hun oorspronkelijke uitstraling, zelfs bij intensief gebruik. Daarnaast zijn ze onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vlekken, vocht en vuil, waardoor ze een hygiënische optie zijn voor een kantooromgeving.

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren delen veel dezelfde eigenschappen als PVC vloeren. Ze zijn eveneens slijtvast, onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Hierdoor dragen ze bij aan een rustige en aangename werksfeer.

Daarnaast zijn vinyl vloeren ook geschikt voor vloerverwarming of -koeling, waardoor ze kunnen bijdragen aan een aangename temperatuur gedurende het hele jaar. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Novilon vinyl vloeren.

Tapijt

Tapijt is een uitstekende keuze voor een kantooromgeving. Dankzij de textiele bovenlaag van vezels biedt het niet alleen comfort, maar ook slijtvastheid. Het is bovendien onderhoudsvriendelijk en kan goed tegen vlekken en vocht.

Daarnaast dempt tapijt geluiden, wat zorgt voor een rustige werksfeer, en is het warmte-isolerend, waardoor het bijdraagt aan een aangename omgevingstemperatuur.

Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren zijn natuurlijke vloeren op basis van lijnolie en andere natuurlijke materialen. Dit maakt deze vloersoort uitermate geschikt voor kantoren. Zo zijn ze niet alleen slijtvast, maar ook eenvoudig te onderhouden en antibacterieel.

De geluiddempende eigenschappen van marmoleum dragen bovendien bij aan een rustige werkomgeving, terwijl de warmte-isolatie zorgt voor een comfortabele temperatuur in de werkruimte.

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren zijn natuurlijke vloeren die bestaan uit lijnolie, hars, kurk, houtmeel, pigmenten en jute. Ze zijn vergelijkbaar met marmoleum vloeren en delen dan ook veel van dezelfde eigenschappen.

Zo zijn ze slijtvast, onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Bovendien werkt linoleum warmte-isolerend en dragen ze bij aan een energiebesparende werkomgeving.

Gietvloeren

Gietvloeren, of ze nu kunsthars of cementgebonden zijn, bieden een moderne en duurzame oplossing voor kantoren. Ze zijn zeer slijtvast en eenvoudig te onderhouden, en bovendien antibacterieel.

De geluiddempende eigenschappen van een gietvloer zorgen voor een rustige sfeer, terwijl de warmte-isolatie bijdraagt aan een comfortabele temperatuur gedurende het hele jaar.

Hoe kies je de juiste vloer voor een kantoorruimte?

Het kiezen van de juiste vloer voor een kantoorruimte is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de functie, het gebruik, het budget, de uitstraling en de duurzaamheid van de vloer. Een aantal tips voor het kiezen van de juiste vloer voor een kantoorruimte zijn:

1. Functie en het gebruik van de ruimte

Elke ruimte in een kantoor heeft een andere functie. Een vergaderruimte heeft bijvoorbeeld een andere functie dan een kantine of een receptie. De functie en het gebruik van de ruimte bepalen welke eigenschappen de vloer moet hebben.

Zo zal een vergaderruimte bijvoorbeeld een geluiddempende, warmte-isolerende en esthetische vloer moeten hebben, terwijl je in een kantine een onderhoudsvriendelijke, slijtvaste en hygiënische vloer laat plaatsen.

2. Budget voor de vloer

De keuze van vloermateriaal wordt bepaald door het beschikbare budget. Er zijn verschillende soorten vloeren met uiteenlopende kosten, zowel bij met betrekking tot de aanschaf als het onderhoud ervan. Neem bijvoorbeeld een gietvloer, die prijziger is dan vinyl, maar wel duurzamer en gemakkelijker te onderhouden.

Daarnaast moet het budget ook rekening houden met de levensduur en het energieverbruik van de vloer. Zo is tapijt goedkoper dan marmoleum, maar minder duurzaam en minder energie-efficiënt. Afhankelijk van de vereiste eigenschappen van de vloer zal het budget hierop afgestemd moeten worden.

3. Uitstraling van de vloer

De vloer moet een uitstraling hebben die harmonieert met de kleur, het patroon en de afwerking ervan. Deze uitstraling moet aansluiten bij de stijl, kleurenpalet en inrichting van de omgeving, en tegelijkertijd een professionele, representatieve en eigentijdse indruk geven. Zo geeft een betonnen vloer een strak, industrieel en modern gevoel, terwijl tapijt zorgt voor een warme, knusse en klassieke ambiance.

4. Duurzaamheid van de vloer

De duurzaamheid van de vloer wordt bepaald door de keuze van materialen, productieprocessen en certificeringen. Deze duurzaamheid moet in lijn zijn met de visie, missie en kernwaarden van het bedrijf.

Daarnaast dient de vloer bij te dragen aan een langere levensduur, een verminderd energieverbruik en een zo gering mogelijke milieu-impact.

Neem bijvoorbeeld een linoleum vloer, vervaardigd uit natuurlijke, gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen, die zich kenmerkt door een lage CO2-uitstoot en is voorzien van het Milieukeurmerk.

Het aanbrengen van een nieuwe kantoorvloer

Bij ICM Projects begrijpen wij maar al te goed dat de werkzaamheden niet te lang stil mogen liggen. Daarom denken we graag met je mee over het selecteren van een geschikte vloer voor jouw kantoorruimte, rekening houdend met de vereiste eigenschappen en installatieduur.

Wij vertellen je voorafgaand aan een project hoe lang we over de installatie van de nieuwe kantoor vloer zullen doen, zodat je exact weet wat je te wachten staat. Bovendien zullen wij er alles aan doen om het installatieproces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, zodat jouw bedrijf er zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Huidige kantoorvloer vervangen voor een nieuwe vloer

Ben je niet meer tevreden met de huidige kantoorvloer, laat ICM Projects de gehele vloer vervangen voor een nieuwe vloer. We verwijderen de oude vloer, bereiden de ondervloer voor, leggen de nieuwe vloer en voeren de oude vloer voor je af.

Hierdoor hoef je nergens meer naar om te kijken en hoeven de werkzaamheden niet al te lang stil te liggen. Bovendien krijg je dan ook niet te maken met verschillende partijen waardoor de planning perfect zal verlopen.

Laat ICM Projects jouw nieuwe kantoor vloer installeren

Als je op zoek bent naar een nieuwe kantoorvloer, dan ben je bij ICM Projects aan het juiste adres. ICM Projects is een gespecialiseerd bedrijf in het leveren, leggen, afwerken en onderhouden van kantoorvloeren.

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het vak en werken enkel met de beste materialen, gereedschappen en vakmensen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte.

Wat is de beste vloer voor een kantoor?

De beste vloer voor een kantoor hangt af van verschillende factoren, waaronder budget, verkeersintensiteit en gewenste uitstraling. PVC en vinyl zijn vaak goede keuzes vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Wat kost een nieuwe kantoorvloer?

De kosten voor een nieuwe kantoorvloer variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de oppervlakte van de ruimte en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Neem contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte.

Hoeveel tijd neemt het plaatsen van een kantoorvloer in beslag?

De tijd die nodig is voor het plaatsen van een kantoorvloer hangt af van verschillende factoren, waaronder het gekozen materiaal en de omvang van de ruimte. Ons team zal een realistische planning met je delen tijdens het offerteproces.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top