Vloeren

 • Publicatie datum oktober 6, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast april 16, 2024
vloeren voor bedrijven800

Of je nu op zoek bent naar een vloer die bestand is tegen zware belasting, een vloer die hygiënisch en makkelijk te reinigen is, of een vloer die sfeer en comfort biedt, bij ICM Projects vind je de perfecte vloeroplossing voor jouw project.

Wij leveren vloeren van hoge kwaliteit, met een lange levensduur en een uitstekende service. Lees verder om meer te weten te komen over onze vloeren, de sectoren waarvoor wij werken, en de voordelen van het kiezen voor ICM Projects.

Waarom kiezen voor een vloer van ICM Projects?

Een vloer is meer dan alleen een ondergrond. Het is een essentieel onderdeel van jouw bedrijfsruimte, dat invloed heeft op de uitstraling, de veiligheid, de functionaliteit en het comfort van jouw werkomgeving. Daarom is het belangrijk om een vloer te kiezen die past bij jouw wensen en eisen, en die voldoet aan de normen en richtlijnen van jouw sector.

Bij ICM Projects begrijpen we dat elke bedrijfsvloer uniek is, en daarom bieden wij maatwerk aan voor elke klant. Wij hebben ruime ervaring in het installeren van verschillende soorten vloeren voor diverse sectoren, zoals de industriële sector, de gezondheidszorg, de voedselverwerkingsindustrie, de retail sector en meer.

Wij werken met hoogwaardige materialen en professionele vakmensen, die zorgen voor een perfecte afwerking en een snelle oplevering. Bovendien geven wij advies over de beste vloerkeuze voor jouw situatie, en bieden wij onderhouds- en reparatieservice voor de vloer aan. Kortom, als je kiest voor een vloer van ICM Projects, kies je voor kwaliteit, duurzaamheid, betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

Welke soorten vloeren zijn er verkrijgbaar?

Bij ICM Projects hebben wij een breed assortiment aan vloeren, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en doeleinden. Hieronder vind je een overzicht van de soorten vloeren die wij aanbieden, met een korte beschrijving van hun kenmerken en voordelen.

PVC vloeren

PVC, oftewel polyvinylchloride, is een veelgebruikte kunststof voor vloerbedekking. Vloeren van PVC zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor ze een eigentijdse en elegante uitstraling hebben.

Daarnaast blinken PVC vloeren uit in functionaliteit: ze zijn bestand tegen water, slijtage, dempen geluid, weren statische elektriciteit en vergen minimaal onderhoud. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor ruimtes waar hygiëne en comfort van cruciaal belang zijn, denk aan kantoren, scholen, ziekenhuizen en winkels.

Gietvloeren

Gietvloeren vormen naadloze vloeroppervlakken bestaande uit meerdere lagen kunsthars die over elkaar heen worden gegoten. Deze vloeren kenmerken zich door hun strakke en egale uitstraling, die perfect aansluit bij iedere interieurstijl.

Gietvloeren zijn bovendien uiterst duurzaam: ze zijn krasbestendig, stootvast, chemisch resistent en eenvoudig te onderhouden. Dit maakt ze geschikt voor ruimtes met hoge belasting of strenge hygiënenormen, zoals fabrieken, laboratoria, magazijnen en keukens.

Troffelvloeren

Een troffelvloer bestaat uit een mengsel van kunsthars en fijngemalen kwarts- of marmerdeeltjes, die zorgvuldig wordt aangebracht met behulp van een troffel. Dit resulteert in een oppervlak met een korrelige, natuurlijke uitstraling die een warme en gezellige sfeer creëert.

Wat troffelvloeren echt onderscheidt, is hun buitengewone robuustheid. Ze zijn bestand tegen slijtage, kunnen grote druk weerstaan, zijn waterdicht en bieden een uitstekende antislip eigenschap. Hierdoor zijn ze de perfecte keuze voor ruimtes waar veiligheid en duurzaamheid van essentieel belang zijn, zoals in garages, werkplaatsen, showrooms en sportzalen.

ESD vloeren

ESD vloeren, ofwel Electrostatic Discharge vloeren, zijn speciaal ontworpen om elektrostatische ontlading te voorkomen en te controleren. Ze zijn essentieel in omgevingen waar gevoelige elektronische apparatuur wordt gebruikt, zoals cleanrooms, laboratoria en productieruimtes voor elektronica.

ESD vloeren zijn opgebouwd uit geleidende materialen die de statische elektriciteit veilig afvoeren naar de aarde, waardoor schade aan elektronische componenten wordt voorkomen. Hierdoor bieden ze een betrouwbare bescherming tegen elektrostatische ontladingen.

Bij ICM Projects bieden wij ESD vloeren aan die voldoen aan de strengste normen en specificaties. Onze ESD vloeren zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, zodat ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in de totale inrichting van de ruimte.

MMA vloeren

MMA staat voor methylmethacrylaat, een kunststof materiaal dat snel uithardt en uitstekende hechting biedt. MMA vloeren bestaan uit verschillende lagen MMA hars die worden gespoten of gegoten. Ze hebben een gladde en glanzende uitstraling, die zorgt voor een frisse en moderne look.

Daarnaast zijn MMA vloeren zeer kostenefficiënt: ze zijn snel te plaatsen, voordelig in aanschaf, eenvoudig te reinigen en bestand tegen temperatuurschommelingen. Deze vloersoort is daarom uiterst geschikt voor ruimtes waar snelle oplevering en lage onderhoudskosten van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan koelcellen, vrieshuizen, opslagruimtes en parkeergarages.

Linoleum vloeren

Linoleum is een natuurlijk materiaal gemaakt van lijnolie, hars, houtmeel, kalksteen en jute. Dit type vloer wordt aangebrecht in banen die aan elkaar worden gelast. Ze hebben een klassieke en elegante uitstraling, die zorgt voor een rustige en harmonieuze sfeer.

Het voordeel van linoleum vloer is dat ze uiterst duurzaam zijn. Zo zijn ze slijtvast, vuilafstotend, brandwerend en antistatisch. Dit maakt ze ideaal geschikt voor ruimtes waar hoge kwaliteit en esthetiek van groot belang zijn, zoals kantoren, hotels, restaurants en theaters.

Tapijt

Tapijt is een veelzijdige vloerbedekking die geschikt is voor zowel thuisgebruik als in commerciële ruimtes. Het is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment aan materialen, kleuren, patronen en texturen, waardoor het de perfecte keuze is om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

Een groot voodeel van tapijt is dat het niet alleen comfort toevoegt aan de ruimte, maar ook geluiddempend, isolerend en veerkrachtig is, waardoor het prettig aanvoelt onder de voeten.

Voor bedrijfsruimtes die speciale eisen stellen aan hun vloerbedekking, is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor speciaal ontworpen projecttapijt. Dit type tapijt is specifiek vervaardigd voor gebruik in zakelijke omgevingen, zoals vergaderzalen, wachtkamers, gangen en trappenhuizen.

Vloercoatings

Vloercoatings zijn dunne lagen verf of lak die worden aangebracht op bestaande vloeren om ze te beschermen, te verfraaien of te verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals epoxy, polyurethaan en acrylaat.

De eenvoudige en efficiënte uitstraling van vloercoatings zorgen voor een nette en professionele sfeer. Ook zijn ze uitermate geschikt voor commerciële ruimtes. Zo zijn ze snel te plaatsen, betaalbaar, eenvoudig te reinigen en bestand tegen slijtage, vlekken en chemicaliën.

Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar bescherming en onderhoudsgemak van belang zijn, zoals werkplaatsen, magazijnen, garages en kelders.

Voor welke sectoren bieden wij vloeren aan?

Bij ICM Projects hebben wij een ruime kennis en ervaring in het installeren van vloeren voor verschillende sectoren, die elk hun eigen specifieke eisen en wensen hebben.

Hieronder vind je een overzicht van enkele sectoren waarin wij actief werken aan vloeroplossingen op maat, met een korte beschrijving van hun kenmerken en de vloersoorten die wij aanbevelen per sector.

Vloeren voor de industriële sector

De industriële sector omvat activiteiten gericht op het produceren, verwerken of opslaan van goederen en materialen. Hierbij is het essentieel dat de vloeren aan strenge eisen voldoen. Zo moeten de vloeren bestand zijn tegen zware belasting, mechanische druk, chemische invloeden, temperatuurschommelingen en vuil.

Tevens dienen de vloeren veilig, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden te zijn. Voor toepassing in de industriële sector raden wij verschillende soorten vloeren aan, zoals gietvloeren, troffelvloeren, MMA vloeren en vloercoatings.

Vloeren voor de gezondheidszorg

De gezondheidssector richt zich op het waarborgen van de gezondheid van zowel mensen als dieren, door middel van preventie, diagnose, behandeling en verzorging. Binnen deze sector worden er strenge eisen gesteld aan de keuze voor vloerbedekking. Deze dient namelijk hygiënisch, anti-allergisch, antibacterieel, slipbestendig en gemakkelijk te reinigen te zijn.

Daarnaast is comfort, een aangename sfeer en geluidsdemping ook van groot belang. Om aan deze vereisten te voldoen, raden wij vloerbedekkingen aan zoals PVC vloeren, marmoleum vloeren, linoleum vloeren en eventueel projecttapijt.

Vloeren voor de voedselverwerkingsindustrie

De sector van de voedselverwerking omvat activiteiten die zich toeleggen op de voorbereiding, verpakking en distributie van voedingsmiddelen en dranken. Voor deze industrie gelden strikte vereisten voor de vloer. De vloeren dienen immers vloeistofbestendig, chemisch resistent, antislip en gemakkelijk te desinfecteren te zijn.

Bovendien moeten de vloeren duurzaam zijn, bestand zijn tegen stoten en hoge temperaturen kunnen verdragen. Aanbevolen vloertypes voor de voedselverwerkingsindustrie zijn onder andere gietvloeren, troffelvloeren en MMA-vloeren.

Vloeren voor de retail sector

De retailbranche betreft het verkopen van goederen of diensten aan consumenten. Deze sector vereist vloeren die duurzaam, bestand tegen vuil, antistatisch en eenvoudig te vervangen zijn.

Daarnaast zijn vloeren die eigentijds, hedendaags en aantrekkelijk voor het oog zijn een sterke aanbeveling. Onze aanbevolen vloerkeuzes voor de retailsector omvatten daarom PVC vloeren, marmoleum vloeren en tapijt.

Vloeren voor de recreatie sector

De recreatie sector is een sector die zich bezighoudt met de ontspanning, vermaak of sport van mensen. Ook in deze sector worden er eisen gested aan de vloeren. Zo moeten ze veerkrachtig, warmte-isolerend, geluiddempend en makkelijk te vervangen zijn.

De vloeren moeten daarnaast ook gezellig, comfortabel en kleurrijk zijn. Enkele vloersoorten die wij aanbevelen voor de recreatie sector zijn PVC vloeren, marmoleum vloeren en (project)tapijt.

Vloeren voor de horeca sector

De horecabranche betreft een sector die zich bezighoudt op het bereiden, presenteren en verkopen van voedingsmiddelen en dranken aan gasten. Hierbij worden er strenge eisen gesteld aan de vloer, die moet uitblinken in waterbestendigheid, vlekbestendigheid, antislip eigenschappen en gemakkelijk te reinigen moet zijn.

Tevens dient de horeca vloer een sfeervolle, elegante en gastvrije uitstraling te hebben om de beleving van de gasten te verbeteren. Voor de horecasector bevelen wij met name PVC vloeren, gietvloeren en linoleum vloeren aan.

Alle vloeren en toepassingen op een rijtje

Waar moet je op letten bij het selecteren van een geschikte vloer?

Het selecteren van een geschikte vloer voor jouw bedrijfsruimte is geen eenvoudige taak. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de functie, de uitstraling, de kwaliteit, de prijs en het onderhoud van de vloer.

Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Bepaal eerst wat het doel en de eisen zijn van jouw bedrijfsruimte. Wat voor soort activiteiten vinden er plaats? Hoeveel mensen of machines maken er gebruik van? Welke normen of richtlijnen gelden er voor jouw sector? Hoe belangrijk zijn aspecten zoals veiligheid, hygiëne, duurzaamheid en comfort? En moet er belijning op de vloer worden aangebracht?
 2. Vergelijk vervolgens de verschillende soorten vloeren die wij aanbieden, en kijk welke het beste aansluiten bij jouw wensen en eisen. Wat zijn de kenmerken en voordelen van elke vloersoort? Hoe zien ze eruit en hoe voelen ze aan? Hoe lang gaan ze mee en hoeveel onderhoud hebben ze nodig?
 3. Vraag advies aan onze deskundige medewerkers, die je graag verder helpen met het maken van een definitieve keuze. Zij kunnen je meer informatie geven over de beschikbaarheid, de prijs, de plaatsing en de service van elke vloersoort. Ook kunnen zij je voorbeelden laten zien van onze eerdere projecten, zodat je een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Laat jouw bedrijfsvloer leggen door ICM Projects

Als je eenmaal een geschikte vloer hebt gekozen voor jouw bedrijfsruimte, kun je deze laten leggen door ICM Projects. Wij zorgen ervoor dat jouw vloer snel, vakkundig en naar volle tevredenheid wordt geïnstalleerd. Dit is hoe wij te werk gaan:

 1. Wij komen eerst bij je langs om jouw bedrijfsruimte op te meten en te inspecteren. We controleren of de ondergrond vlak, schoon en droog is, en of er eventuele voorbereidende werkzaamheden nodig zijn. Eventueel kunnen wij een nieuwe, geschikte ondervloer aanbrengen.
 2. Vervolgens maken wij een offerte op maat, waarin we alle kosten en voorwaarden duidelijk vermelden. Wij houden rekening met jouw budget en planning, en bieden je een eerlijke en scherpe prijs aan.
 3. De volgende stap is het plannen van een datum in voor de plaatsing van jouw vloer. Uiteraard stemmen we dit af met jouw agenda, zodat we zo min mogelijk overlast veroorzaken voor jouw bedrijfsvoering.
 4. Wij komen op de afgesproken datum naar jouw bedrijfsruimte om jouw vloer te leggen. Bewapend met professionele apparatuur en hoogwaardige materialen, komen wij de vloer zorgvuldig installeren. Wij zorgen hierbij voor een nette en nauwkeurige afwerking, en laten jouw bedrijfsruimte schoon en opgeruimd achter.
 5. Tot slot geven we je een garantiebewijs en een onderhoudsadvies voor jouw vloer. Wij staan garant voor de kwaliteit en de levensduur van jouw vloer, en bieden je een onderhouds- en reparatieservice aan indien nodig.

Bij ICM Projects kun je rekenen op een vloer van topkwaliteit, die perfect past bij jouw bedrijfsruimte. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of persoonlijk advies op maat. Wij helpen je graag verder met jouw projectvloer.

Wat kost een vloer?

De kosten van een vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de soort, de kwaliteit, de oppervlakte, de ondergrond, de plaatsing en de afwerking van de vloer. Daarom kunnen wij geen vaste prijs per vierkante meter geven, maar maken wij altijd een offerte op maat voor elke klant. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en betaal je nooit te veel voor jouw vloer.

Hoeveel kost het om een vloer te laten leggen?

De kosten om een vloer te laten leggen zijn afhankelijk van de complexiteit van het project en het gekozen vloertype. Onze adviseurs kunnen je hierover meer gedetailleerde informatie geven tijdens het adviesgesprek.

Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen voor de installatie van een vloer voor jouw specifieke project. Zo krijg je een beeld van het totale kostenplaatje voor zowel de vloer als de installatie ervan.

Welke vloer is het makkelijkste om te leggen?

Over het algemeen zijn PVC vloeren, marmoleum vloeren en (project)tapijt relatief makkelijke vloeren om te leggen, omdat ze licht van gewicht zijn, flexibel zijn en weinig snijwerk vereisen. Echter, wij raden je aan om jouw vloer altijd te laten leggen door een professioneel bedrijf zoals ICM Projects, omdat wij beschikken over de juiste apparatuur, materialen en kennis om jouw vloer perfect te installeren.

Welke vloersoort is het goedkoopste?

De goedkoopste vloersoort is afhankelijk van jouw budget en wensen. Sommige vloersoorten zijn namelijk goedkoper in aanschaf, maar duurder in onderhoud of vervanging, terwijl andere vloersoorten duurder zijn in aanschaf, maar goedkoper in onderhoud of vervanging.

PVC vloeren, tapijt en vloercoatings zijn over het algemeen relatief goedkoop in aanschaf, omdat ze gemaakt zijn van kunststof materialen die massaal geproduceerd worden. Wij raden je echter aan om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer.

Wat is de meest praktische vloer?

We kunnen stellen dat naadloze vloeren, zoals gietvloeren, troffelvloeren, MMA vloeren en vloercoatings zeer praktisch zijn, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn, geen vuil of vocht doorlaten, en bestand zijn tegen slijtage, krassen en chemicaliën.

Houd bij de keuze van een specifieke soort vloer echter wel altijd rekening met het doeleinden van de vloer. In sommige omgevingen kunnen dergelijke vloeren namelijk minder functioneel praktisch zijn dan in anderen.

Welke vloer heeft het minste onderhoud nodig?

Naadloze vloeren, zoals gietvloeren, troffelvloeren, MMA vloeren en vloercoatings, hebben over het algemeen het minste onderhoud nodig, omdat ze geen vuil of vocht doorlaten, en bestand zijn tegen slijtage, krassen en chemicaliën.

Afhankelijk van het doeleinden van de vloer en de ruimte waarin deze geplaatst wordt, kan de keuze voor een andere vloersoort wellicht beter zijn. Vraag gerust om advies als je twijfelt over welke vloer het meest geschikt is voor jouw project.

Welke vloer is het meest krasbestendig?

Gietvloeren, troffelvloeren en MMA vloeren zijn zeer krasbestendig, omdat ze gemaakt zijn van harde kunstharsen die een sterke hechting hebben met de ondergrond. Dit maakt ze dan ook ideaal voor toepassing in ruimtes met veel (loop)verkeer of waar gewerkt wordt met zware materialen.

Welke vloer kan de meeste mechanische druk aan?

Sommige vloeren kunnen meer mechanische druk aan dan andere, omdat ze dikker of sterker zijn, of een speciale onderlaag hebben. Over het algemeen kunnen troffelvloeren, MMA vloeren en vloercoatings de meeste mechanische druk aan, omdat ze gemaakt zijn van harde kunstharsen die een hoge drukvastheid hebben.

Welke vloeren geven de meeste warmte?

Vloeren die de meeste warmte geven zijn vloeren die goed isoleren, een hoge wrijving hebben en hoge thermische weerstand bieden. Over het algemeen geven tapijt, marmoleum vloeren en linoleum vloeren de meeste warmte, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen die een goede warmte-isolatie hebben.

Wat is de meest duurzame vloer?

De meest duurzame vloeren zijn vloeren die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare of recyclebare materialen die een lage ecologische voetafdruk hebben. Hierbij kun je denken aan linoleum vloeren en tapijt. Dergelijke vloertypes gaan langer mee doordat ze niet snel vervangen hoeven te worden minder milieubelastend zijn.

Welke vloer heeft de langste levensduur?

Sommige vloeren gaan langer mee dan andere, omdat ze beter bestand zijn tegen slijtage, beschadiging of veroudering. Over het algemeen hebben gietvloeren, troffelvloeren en MMA vloeren de langste levensduur, omdat ze gemaakt zijn van harde kunstharsen die een hoge slijtvastheid hebben. Echter zal de de ruimte waarin de vloer geplaatst wordt en het doeleinden ervan bepalend zijn voor hoe duurzaam een vloer echt is.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top