Zwembad vloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast april 16, 2024
vloer voor zwembad800

Bij ICM Projects begrijpen we als geen ander dat een zwembad vloer aan specifieke eisen moet voldoen. Onze expertise in vloerinstallatie stelt ons in staat om de perfecte oplossing te bieden voor elke situatie.

Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten over zwembad vloeren en lees meer over hoe je de ideale vloer voor jouw zwembad selecteert.

Welke eigenschappen moet een zwembad vloer hebben?

Een zwembad vloer moet aan verschillende belangrijke eigenschappen voldoen om veiligheid en duurzaamheid te garanderen:

  • Antislip: om ongelukken te voorkomen, is een antislipoppervlak essentieel.
  • Chemicaliënbestendig: de vloer moet bestand zijn tegen de chemicaliën die in zwembaden worden gebruikt.
  • Vloeistofdicht: een goede zwembad vloer moet volledig vloeistofdicht zijn om schade aan de onderliggende constructie te voorkomen.
  • Onderhoudsvriendelijk: een gemakkelijk te reinigen oppervlak is van groot belang voor de hygiëne.

Welke vloeren zijn geschikt als vloer voor een zwembad?

Niet alle vloersoorten zijn geschikt als vloer voor een zwembad. Sommige vloeren kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen water, chloor, temperatuurwisselingen of slijtage, en andere vloeren zijn te glad, te poreus of simpelweg te saai.

Gelukkig zijn er vloeren die wel aan alle eisen voldoen. Dit zijn de zogenaamde kunststof vloeren. Kunststof vloeren zijn vloeren die gemaakt zijn van synthetische materialen, zoals epoxy, polyurethaan, troffel of methylmethacrylaat.

Epoxy vloeren

Epoxy vloeren vormen de ideale keuze voor zwembaden vanwege hun buitengewone waterdichte eigenschappen. Met een naadloze afwerking bieden ze een ondoordringbare barrière tegen vocht, waardoor schade door water niet mogelijk is.

Het gemak van onderhoud voegt een extra laag van praktische perfectie toe aan de lijst van voordelen. Dit terwijl de aanpasbaarheid ervoor zorgt dat de zwembadruimte de gewenste esthetiek en functionaliteit verkrijgt.

Polyurethaan vloeren

Polyurethaan vloeren vormen de perfecte keuze voor zwembad omgevingen vanwege hun unieke combinatie van eigenschappen. Dankzij hun elastische aard passen ze zich naadloos aan de contouren van de ruimte aan, waardoor een naadloos oppervlak ontstaat dat bestand is tegen de voortdurende blootstelling aan water.

De uitstekende weerstand tegen chemicaliën verzekert niet alleen een duurzame vloer, maar garandeert ook dat de vloer bestand is tegen de middelen die geregeld in zwembad omgevingen gebruikt worden.

Troffelvloeren

Troffelvloeren vormen de ultieme combinatie van robuustheid en naadloze perfectie, waardoor ze een onmiskenbare keuze zijn voor zwembaden die hoge belasting moeten weerstaan.

Hun buitengewone weerstand tegen zware belasting en chemische invloeden maakt ze tot een ongeëvenaarde oplossing voor intensief gebruikte zwembaden.

Met een onwrikbaarheid die de tand des tijds trotseert, biedt de troffelvloer gietvloer een betrouwbaar schild tegen de dagelijkse uitdagingen die een zwembadomgeving met zich meebrengt.

Methylmethacrylaat vloeren

Een zwembadomgeving vraagt om een vloer die bestand is tegen zowel water als chemicaliën. Hier schittert de Methylmethacrylaat (MMA) vloer met zijn uitzonderlijke eigenschappen.

Deze vloersoort vormt een naadloze barrière en is perfect voor projecten met strakke deadlines vanwege zijn snelle uithardtijd. Daarbij verzekert de duurzaamheid van MMA vloeren een lange levensduur, wat resulteert in een vloer die niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk is.

Brede toepassingsmogelijkheden van zwembad vloeren

Naast de vloeren voor in een zwembad zelf, dien je uiteraard ook rekening te houden met de andere vloeren in een zwembad omgeving . Denk bijvoorbeeld aan de vloer rondom het zwembad, in sanitaire ruimtes van het zwembad en eventueel aanwezige horecagelegenheden.

Vloer rondom zwembad

De vloer rondom het zwembad is van essentieel belang voor de algehele veiligheid en uitstraling van de zwembadomgeving. Het is cruciaal dat deze vloer antislip en waterdicht is. Op deze manier wordt het risico op uitglijden geminimaliseerd, zelfs wanneer de vloer nat is.

Bovendien draagt een goed gekozen vloer bij aan een verzorgde en aantrekkelijke ambiance, waardoor bezoekers comfortabel kunnen genieten van de zwembad faciliteiten.

Sanitaire ruimtes bij een zwembad

De sanitaire ruimtes bij een zwembad vormen een cruciaal onderdeel van de totale ervaring voor bezoekers. Het is van groot belang dat deze ruimtes hygiënisch zijn en gemakkelijk te reinigen. De vloerkeuze speelt hierbij een onmisbare rol.

Een vloer die voldoet aan hygiënische standaarden en eenvoudig te onderhouden is, zorgt ervoor dat de sanitaire faciliteiten altijd schoon, fris en uitnodigend zijn voor de gebruikers. Bekijk eens de specifieke opties van vloeren voor sanitaire ruimtes.

Kantine en horecagelegenheden

In de kantine en horecagelegenheden rondom het zwembad wordt vaak intensief gebruikgemaakt van de vloer, vaak herken je deze aan horeca vloertegels. Daarom is het van groot belang dat deze vloer bestand is tegen morsen, slijtage en andere vormen van intensief gebruik.

Een geschikte vloerkeuze zorgt ervoor dat de ruimtes er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook functioneel zijn. Hierdoor kunnen bezoekers  genieten van hun verblijf in de horecagelegenheden, wetende dat de vloer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

Hoe selecteer je de perfecte zwembadvloer?

Bij het selecteren van de perfecte zwembad vloer is het essentieel om rekening te houden met de specifieke behoeften en eisen van een zwembadomgeving.

Onze experts bij ICM Projects staan klaar om je hierbij te adviseren en de ideale oplossing te bieden voor alle vloeren in en rondom het zwembad.

Kies voor een kwalitatieve zwembad vloer van ICM Projects

Bij ICM Projects streven we naar de hoogste kwaliteit in vloerinstallatie voor diverse soorten projecten. Met onze expertise en ervaring garanderen we een perfecte zwembad vloer die aan alle eisen voldoet.

Neem contact met ons op voor advies op maat of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Behoeften aan extra hulp bij het selecteren van een geschikte zwembadvloer. Maak een afspraak voor bezoek op locatie waarbij we alle mogelijkheden op basis van jouw wensen bespreken.

Welke vloer onder een zwembad leggen?

Voor de beste resultaten raden we aan om een waterdichte en duurzame vloer te kiezen, zoals epoxy, polyurethaan, troffelvloer of methylmethacrylaat.

Welke vloer rondom een zwembad leggen?

Rondom het zwembad is een antislip en waterdichte vloer essentieel. Materialen zoals epoxy, polyurethaan en troffelvloeren zijn hiervoor uitermate geschikt.

Wat zijn de kosten van een vloer voor een zwembad?

De kosten van een zwembad vloer kunnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en de omvang van het project. Neem contact op met onze experts voor een nauwkeurige offerte op maat.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top