Vloeren voor sanitaire ruimtes

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 28, 2023
vloer voor sanitaire ruimtes800

Sanitaire ruimtes zijn een belangrijk onderdeel van elk gebouw. Ze moeten hygiënisch, comfortabel en veilig zijn voor de gebruikers. Maar hoe kies je de juiste vloer voor een sanitaire ruimte? En welke vloer is bestand tegen vocht, vuil en bacteriën?

We laten je graag zien waar een vloer voor sanitaire ruimtes aan moet voldoen, welke vloeren geschikt zijn voor een sanitaire ruimte en waarom je moet kiezen voor een vloer van ICM Projects. Lees snel verder en ontdek alles over vloeren voor sanitaire ruimtes.

Waar moet een vloer voor sanitaire ruimtes aan voldoen?

Een vloer voor sanitaire ruimtes moet aan een aantal eisen voldoen om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid te garanderen. Enkele belangrijke eigenschappen zijn onder andere:

 • Waterbestendigheid: de vloer moet bestand zijn tegen water en vocht, omdat sanitaire ruimtes zoals badkamers, doucheruimtes en toiletten vaak nat worden.
 • Antislip: het is essentieel dat de vloer een goede antislip eigenschap heeft om ongelukken door uitglijden te voorkomen, vooral in combinatie met water.
 • Gemakkelijk schoon te maken: vloeren in een sanitaire ruimte moeten gemakkelijk te reinigen zijn om hygiëne te waarborgen.
 • Duurzaamheid: een vloer in een sanitaire ruimte moet lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage, aangezien deze vaak wordt blootgesteld aan intensief gebruik.
 • Schimmel- en bacteriewerend: de vloer mag geen voedingsbodem zijn voor schimmels en bacteriën.
 • Esthetisch aantrekkelijk: afhankelijk van de stijl en het ontwerp van de sanitaire ruimte, is het wenselijk dat de vloer er esthetisch aantrekkelijk uitziet.
 • Comfortabel om op te lopen: als de sanitaire ruimte intensief wordt gebruikt, is het prettig als de vloer comfortabel is om op te lopen, bijvoorbeeld met blote voeten.
 • Goede thermische isolatie (optioneel): in sommige gevallen kan thermische isolatie wenselijk zijn, vooral als de ruimte op een koude locatie is gelegen.

De keuze van het materiaal voor de vloer kan variëren, afhankelijk van de specifieke eisen en het budget. Er zijn namelijk verschillende opties van vloeren voor een sanitaire ruimte.

Welke vloeren zijn geschikt voor een sanitaire ruimte?

Niet alle vloeren zijn geschikt voor een sanitaire ruimte. Sommige vloeren kunnen niet goed tegen vocht, vuil of slijtage. Andere vloeren zijn te glad, te poreus of te moeilijk te reinigen. Daarom is het belangrijk om een vloer te kiezen die aansluit op de vereisten voor een sanitaire ruimte, zoals:

Bovenstaande vloeren voldoen aan de eisen voor vloeren in een sanitaire ruimte. Met vloeistofdichte, slipvaste en vuilwerende kenmerken zijn deze vloeren ideaal voor plaatsing in een sanitaire ruimte.

Vloeistofdichte vloer voor een sanitaire ruimte van ICM Projects

Als je op zoek bent naar een vloer voor een sanitaire ruimte, dan ben je bij ICM Projects aan het juiste adres. Wij leveren en leggen diverse hoogwaardige vloeistofdichte vloeren voor sanitaire ruimtes in verschillende sectoren, zoals onderwijs, gezondheidszorg, horeca, industrie en kantoren.

Hierbij werken we enkel met de beste materialen, de nieuwste technieken en de meest ervaren vakmensen. Op die manier zorgen we voor een snelle, vakkundige en betaalbare vloeroplossing voor jouw sanitaire ruimte(s).

Welke vloer in het toilet?

Een PVC vloer is een goede keuze voor in het toilet. Het is betaalbaar, makkelijk te onderhouden en gaat jarenlang mee. PVC vloeren zijn bovendien vlek- en vochtbestendig, slijtvast en eenvoudig te reinigen, wat ze ideaal maakt voor toepassing in een toilet.

Welke vloer voor in de douche?

Voor een douche raden wij een antislip epoxy vloer aan. Antislip epoxy vloeren bieden namelijk optimale veiligheid, ultiem onderhoudsgemak en een goede hygiëne, zelfs in natte ruimtes.

Welke vloer is geschikt voor de badkamer?

De beste vloer voor een badkamer is een comfortabele, warme vloer die weinig onderhoud vraagt. Populaire vloersoorten voor badkamers zijn (keramische) tegels, PVC vloeren en gietvloeren.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top