Showroom vloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 28, 2023
vloeren showroom800

De showroom vloeren van ICM Projects zijn ontworpen om de uitstraling van jouw showroom te versterken en tegelijkertijd duurzaamheid en functionaliteit te bieden.

Het selecteren van een geschikte showroom vloer kan een uitdaging zijn. Zo zijn er diverse vloersoorten waar je uit kunt kiezen, met elk hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. 

Bij ICM helpen we je graag een handje bij het kiezen van een geschikte showroom vloer voor jouw showroom.

Welke eigenschappen moet een showroom vloer hebben?

Een showroom vloer moet aan verschillende eisen voldoen om optimaal te kunnen functioneren. Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen waar een showroom vloer aan moet voldoen:

 • Duurzaamheid: de vloer moet bestand zijn tegen intensief gebruik en slijtage.
 • Onderhoudsgemak: een showroom vloer moet eenvoudig te reinigen zijn om de uitstraling te behouden.
 • Esthetiek: de vloer moet passen bij de stijl en uitstraling van de showroom.
 • Veiligheid: antislip eigenschappen zijn essentieel om ongelukken te voorkomen.
 • Geluidsdemping: een goede showroom vloer helpt om het geluidsniveau te beperken.

Welke vloeren zijn geschikt voor een showroom?

ICM Projects biedt een breed scala aan vloer opties die geschikt zijn voor showrooms. Hieronder vind je een overzicht van de meest geschikte vloeren voor jouw showroom:

PVC vloer

Met zijn uitmuntende duurzaamheid en veelzijdigheid, is de PVC vloer een voortreffelijke keuze voor showrooms. Een slijtvaste optie die moeiteloos te reinigen is en verkrijgbaar is in een scala van stijlen en tinten, waardoor er altijd wel een PVC vloer is die past bij jouw showroom.

Linoleum

Als natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal schittert linoleum in showrooms. Met zijn duurzaamheid en eenvoudig onderhoud, komt het in diverse ontwerpen tegemoet aan de behoeften van jou en jouw showroom. Bovendien is linoleum slijtvast, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken.

Marmoleum

Marmoleum omarmt de duurzaamheid van linoleum met een unieke, natuurlijke uitstraling. Een uitmuntende keuze voor showrooms die streven naar een warme en elegante ambiance. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en heeft een warme uitstraling.

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een naadloze kunststof vloer die erg geschikt is voor showrooms. PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een moderne uitstraling. Ook zijn ze slijtvast, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken.

Troffelvloer

De troffelvloer is een uiterst robuuste en slijtvaste optie, uitermate geschikt voor showrooms met zware belasting. De naadloze afwerking maakt het reinigen een eenvoudige klus.

Dankzij de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren en afwerking sluit de troffelvloer altijd naadloos aan op de behoeften van jouw showroom.

MMA vloer

Een MMA vloer is een kunststof vloer die bestaat uit acrylaatkorrels die met methylmethacrylaat worden vermengd. Het is een snel uithardende vloer die perfect is voor snelle renovaties van showrooms. Bovendien bieden MMA vloeren een hoge weerstand tegen chemicaliën en zijn ze zeer duurzaam.

Tapijt

Tapijt kan een warme en gezellige sfeer creëren in jouw showroom. Met een scala aan stijlen, kleuren en texturen biedt het talloze mogelijkheden. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en heeft als voordeel dat het geluiddempend is.

Betonvloer

Een betonvloer geeft een industriële en robuuste uitstraling aan een showroom. Naast dat het sterk, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is, zijn betonvloeren ook verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en patronen, zodat deze altijd perfect aansluiten op jouw wensen en behoeften.

Hoe kies je de juiste showroomvloer voor jouw showroom?

Het kiezen van de juiste showroomvloer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de uitstraling van jouw bedrijf, het type producten dat je verkoopt en het budget dat je hebt. Houd daarom onderstaande tips in gedachten bij het kiezen van de juiste showroomvloer:

 • Budget: het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan een showroom vloer. Op basis van jouw budget kun je een selectie maken van de vloeren die binnen jouw prijsklasse vallen.
 • Uitstraling: de uitstraling van jouw bedrijf is belangrijk bij het kiezen van een showroom vloer. Kies een vloer die past bij de uitstraling van jouw bedrijf en die aansluit bij de producten die je verkoopt.
 • Type producten: het soort producten dat je verkoopt kan ook invloed hebben op de keuze voor een showroomvloer. Als je bijvoorbeeld auto’s verkoopt, dan is het belangrijk dat de vloer bestand is tegen zware belasting.
 • Onderhoud: het onderhoud van een showroom vloer is ook belangrijk. Kies een vloer die gemakkelijk schoon te maken is en hygiënisch blijft.
 • Laat je adviseren: laat je adviseren door een specialist op het gebied van vloeren. Een specialist van ICM kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en je informeren over de mogelijkheden.

Kies voor een maatwerk showroom vloer van ICM Projects

Bij ICM Projects zijn we gespecialiseerd in het installeren van maatwerk showroom vloeren. Wij begrijpen dat elke showroom anders is en dat elke klant andere wensen heeft.

Daarom bieden wij maatwerk oplossingen aan die volledig zijn afgestemd op de wensen en eisen van jouw showroom. Onze specialisten denken graag met je mee en adviseren je over de mogelijkheden.

Mocht je al een idee hebben van wat voor soort vloer je in jouw showroom wilt plaatsen? Vraag dan een vrijblijvende offerte op maat aan. Nog niet helemaal zeker van je zaak? Neem contact op voor advies of maak een afspraak voor een bezoek op locatie.

Wat zijn de beste vloeren voor een showroom?

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor een showroom, zoals PVC vloeren, linoleum, marmoleum, PU gietvloeren, troffelvloeren, MMA vloeren, tapijt en betonvloeren. Welke vloer het meest geschikt is voor jouw showroom hangt af van verschillende factoren, zoals het budget, de uitstraling van jouw bedrijf en het type producten dat je verkoopt.

Wat is de gemiddelde prijs van een showroomvloer?

De prijs van een showroomvloer kan variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de oppervlakte van de showroom en eventuele specifieke eisen. Hierdoor is het lastig om een specifieke prijs te benoemen. Vraag een vrijblijvende offerte aan op basis van jouw wensen en eisen voor een nauwkeurige prijsindicatie.

Hoelang duurt het plaatsen van een showroom vloer?

De tijd die nodig is voor het plaatsen van een showroomvloer hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer en de oppervlakte. Bij ICM Projects werken wij snel en efficiënt, zodat je zo min mogelijk hinder ondervindt tijdens de werkzaamheden. Onze experts zullen je hierover informeren bij het opstellen van een offerte.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top