Epoxy vloer

 • Publicatie datum september 29, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 5, 2023
epoxyvloeren800

Een epoxy vloer is een type gietvloer die vooral geschikt is voor ruimtes die een hoge belastbaarheid en weerstand nodig hebben, zoals fabrieken, werkplaatsen en parkeergarages. 

Dit type vloer is naadloos, vloeistofdicht, slijtvast en hygiënisch, waardoor het ideaal is voor industriële toepassingen. Bovendien is een epoxy vloer leverbaar in elke gewenste kleur en ontwerp, zodat je de bedrijfsidentiteit kunt uitdragen op de vloer.

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxy vloer is een type vloerbedekking die gemaakt is van epoxyhars, een kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, sterkte en chemische bestendigheid.

Epoxyhars wordt gemengd met een verharder om een chemische reactie te veroorzaken die resulteert in een harde, stevige en naadloze vloercoating. Dankzij zijn specifieke eigenschappen maakt dit het een ideale vloer voor industriële omgevingen.

Sterke eigenschappen van epoxy vloeren

Epoxy vloeren zijn een uitstekende keuze voor bedrijfsomgevingen vanwege hun unieke eigenschappen en diverse voordelen. Deze vloersystemen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen en belastingen die in industriële en commerciële omgevingen voorkomen.

 • Extreem hoog belastbaar: bestand tegen zware belastingen, waaronder voertuigen, zwaar materieel en machines. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor bedrijfsruimtes waar dagelijkse intensieve activiteiten plaatsvinden.
 • Naadloos: naadloos aangebracht, wat betekent dat er geen voegen of naden zijn waar vuil, stof of bacteriën zich kunnen ophopen. Dit zorgt voor een strakke en hygiënische uitstraling en vergemakkelijkt het schoonmaken.
 • Snel belastbaar: snelle uithardingstijd, waardoor de bedrijfsactiviteiten snel kunnen worden hervat. Dit minimaliseert de onderbreking van de werkzaamheden na installatie.
 • Veilig: kunnen worden voorzien van antislip-afwerkingen om de veiligheid te verbeteren, zelfs in omgevingen met veel voetverkeer. Het verminderen van uitglijd- en valongevallen is essentieel in elke bedrijfsomgeving.
 • Vloeistofdicht: bestand tegen lekkages, chemicaliën en vloeistoffen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor industrieën waar gewerkt wordt met oliën, zuren, vetten of chemicaliën.
 • Slijtvast: de duurzame aard van epoxyvloeren maakt ze bestand tegen slijtage en impact, wat de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengt.
 • Bevordert de hygiëne: de naadloze en vloeistofdichte eigenschappen van epoxy vloeren maken ze gemakkelijk schoon te houden en voorkomen dat bacteriën en vuil zich ophopen. Dit bevordert een schone en hygiënische werkomgeving.
 • Veiligheidsverhogend: kan worden aangepast met markeringen en kleuren om de veiligheid te verhogen, zoals het aangeven van looproutes, gevarenzones en vluchtwegen.
 • Stofvrij: epoxy vloeren zijn stofvrij, wat gunstig is voor omgevingen waar productieprocessen plaatsvinden die gevoelig zijn voor stofvervuiling.
 • Onderhoudsvriendelijk: het onderhoud van epoxyvloeren is relatief eenvoudig. Regelmatig schoonmaken met milde schoonmaakmiddelen is meestal voldoende om de vloer in topconditie te houden.
 • Leverbaar in talloze kleuren: beschikbaar in een breed scala aan kleuren en kunnen worden aangepast aan de huisstijl of specifieke wensen van het bedrijf. Dit draagt bij aan een aangename werkomgeving en kan ook gebruikt worden voor het markeren van verschillende zones en gebieden.

Welke soorten epoxy vloeren zijn er?

Epoxy vloeren zijn er in drie verschillende soorten, namelijk:

 1. Antislip epoxy vloer: een antislip epoxy vloer heeft een extra coating die gladheid voorkomt, handig voor ruimtes waar de vloer nat kan worden.
 2. ESD-vloer: ESD vloeren zijn elektrisch geleidend en voorkomen elektrische ontladingen, wat belangrijk is voor ruimtes waar met gevoelige apparatuur wordt gewerkt.
 3. Industriële epoxy vloer: een industriële epoxy vloer is bestand tegen zware belasting, oliën en zuren. Dit is ideaal voor ruimtes waar veel machines of voertuigen komen.

Hoe onderhoud ik een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen. Je kunt de volgende stappen volgen om de epoxy vloer schoon te houden:

Droge reiniging

Stof en vuil verwijder je eenvoudig met een stofzuiger of een bezem. Dit kun je dagelijks of wekelijks doen, afhankelijk van hoe vuil de vloer wordt.

Natte reiniging

Vlekken en hardnekkig vuil kun je verwijderen met een microvezeldoek of een mop. Gebruik hiervoor lauw water met een neutraal schoonmaakmiddel. Spoel de doek of mop regelmatig uit en droog de vloer na met een droge doek.

Industriële reiniging

Voor grote oppervlakken of zeer vervuilde vloeren kun je gebruikmaken van een schrobmachine of een hogedrukreiniger. Gebruik hiervoor ook lauw water met een neutraal schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je de machine niet te lang op één plek laat staan om beschadiging te voorkomen.

Toepassing van epoxyvloeren in bedrijfsomgevingen

Epoxyvloeren bieden uitstekende mogelijkheden voor een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder:

Epoxy vloeren zijn duurzaam, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor bedrijfsomgevingen waar dagelijkse uitdagingen aan de orde van de dag zijn.

Hoogwaardige epoxy vloer van ICM Projects

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van epoxy vloeren voor jouw bedrijf? Wacht dan niet langer en laat je inspireren in ons Experience Center. Of plan een afspraak op locatie, waar onze vloerspecialisten klaar staan om jouw specifieke behoeften te bespreken.

Ontdek vandaag nog hoe een hoogwaardige epoxyvloer van ICM Projects jouw bedrijfsruimte naar een hoger niveau kan tillen. Neem contact met ons op en geef jouw bedrijfsvloer de perfecte basis voor succes!

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top