Voedingsindustrie vloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 28, 2023
voedingsindustrievloeren800

Bij ICM Projects begrijpen we het belang van een veilige en hygiënische voedingsindustrie vloer. In de voedselverwerkingsindustrie worden er namelijk strenge hygiëne- en veiligheidseisen gesteld aan de werkomgeving, waar de vloer een belangrijk onderdeel van is.

Onze voedingsindustrie vloeren voldoen daarom aan de strengste normen en zorgen voor een veilige en hygiënische werkomgeving. Ontdek hier alles wat je moet weten over onze hoogwaardige voedingsindustrie vloeroplossingen.

Aan welke eisen moet een veilige voedingsindustrie vloer voldoen?

Een veilige voedingsindustrie vloer moet aan strenge eisen voldoen om de hygiëne en veiligheid te waarborgen. Belangrijke criteria zijn onder andere:

  • Vloeistofdichtheid
  • Slijtvastheid
  • Chemische bestendigheid
  • Antislip eigenschappen
  • Eenvoudig te reinigen

Welke vloeren zijn geschikt voor de voedingsindustrie?

Bij ICM Projects bieden we verschillende soorten vloeren aan die geschikt zijn voor de voedingsindustrie. Hieronder vind je een overzicht van onze meest populaire opties:

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is een uitstekende keuze voor de voedingsindustrie. Deze naadloze vloer is vloeistofdicht, slijtvast en eenvoudig te reinigen. Bovendien is de epoxy gietvloer bestand tegen chemicaliën en heeft het antislip eigenschappen, waardoor het een veilige keuze is voor jouw bedrijf in de voedingsindustrie.

Epoxy vloercoating

De epoxy vloercoating biedt een sterke bescherming voor bestaande vloeren. Het is een dunne, maar zeer sterke laag die de onderliggende vloer vloeistofdicht maakt en beschermt tegen chemische stoffen en slijtage. Daarnaast is de epoxy vloercoating makkelijk te reinigen, wat essentieel is voor een hygiënische werkomgeving.

Troffelvloer

De troffelvloer is een zeer robuuste en duurzame vloer die perfect geschikt is voor de voedingsindustrie. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen en is daardoor extra sterk en slijtvast. Troffelvloeren zijn bovendien bestand tegen zware belasting en voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen.

Toepassing van voedingsindustrie vloeren

Voedingsindustrie vloeren kunnen worden toegepast in verschillende ruimtes waar hygiëne belangrijk is. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende toepassingen:

Professionele keukens

Een voedingsindustrie vloer vormt het fundament van een professionele keukenvloer, waar hygiëne een absolute prioriteit is. Deze vloeren zijn ontworpen met het oog op de strenge eisen van de voedselbereiding sector.

Ze bieden een naadloos, gemakkelijk te reinigen oppervlak die elke vorm van verontreiniging elimineert. Bovendien voldoen ze aan de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid en hygiëne, waardoor koks met vertrouwen kunnen werken in een schone en geordende omgeving.

Vries- en koelcellen

In de uitdagende omgeving van vries- en koelcellen is de keuze van de vloer van cruciaal belang. Onze speciaal ontworpen voedingsindustrie vloeren vormen de ideale oplossing. Ze zijn geconstrueerd met het oog op extreme temperaturen en vochtigheid, waardoor ze perfect passen bij de eisen van deze gespecialiseerde ruimtes.

Door innovatief materiaalgebruik en nauwgezette productietechnieken kunnen onze koelcel vloeren niet alleen de koude omstandigheden trotseren, maar zorgen ze tevens voor een veilige werkomgeving waarin voedselverontreiniging geëlimineerd wordt.

Slagerijen

Een voedingsindustrie vloer is als een solide schild dat slagerijen beschermt tegen mogelijke gevaren. Dankzij de naadloze afwerking voorkomt het de ophoping van vuil en bacteriën, wat essentieel is voor een hygiënische werkomgeving.

Daarnaast bieden deze vloeren een uitstekende weerstand tegen chemicaliën en extreme temperaturen, wat perfect aansluit bij de eisen voor een slagerijvloer. De duurzaamheid van de vloer verzekert een langdurige investering, terwijl het tevens bijdraagt aan een veilige omgeving waarin hygiëne voorop staat.

Bakkerijen

Een bakkerij vormt een smeltkroes van diverse deegsoorten en ingrediënten, waarbij een vloer die bestand is tegen chemische invloeden en moeiteloos te reinigen valt, van onschatbare waarde is.

Onze voedingsindustrie vloeren belichamen deze cruciale eigenschappen, en zijn daarmee de perfecte keuze als bakkerijvloer. Dankzij hun naadloze ontwerp vormen ze een ondoordringbare barrière tegen schadelijke stoffen, terwijl hun duurzame structuur bestand is tegen intensief gebruik.

Kies voor een vloeistofdichte vloer die voldoet aan de HACCP-normen

Onze voedingsindustrie vloeren voldoen aan de strengste HACCP-normen, wat betekent dat ze vloeistofdicht zijn en aan alle hygiëne-eisen voldoen. Je kunt daarom met een gerust hart vertrouwen op onze vloeroplossingen die op professionele wijze worden aangebracht door onze ervaren vakmensen.

Veilige voedingsindustrie vloer van ICM Projects

Bij ICM Projects staan we garant voor hoogwaardige vloeroplossingen die voldoen aan de specifieke eisen van de voedingsindustrie. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een professionele installatie, zodat je verzekerd bent van een veilige en hygiënische werkomgeving.

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden of je wensen graag delen met ons? Neem dan gerust contact op voor persoonlijk advies. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen voor een bezoek op locatie, waarin we samen met jou kijken naar de mogelijkheden.

Direct weten wat een voedingsindustrievloer voor jouw bedrijf gaat kosten? Vraag direct een offerte aan en ontvang een prijsindicatie voor jouw project.

Waarom moet een voedingsindustrievloer voldoen aan de HACCP-richtlijnen?

Een voedingsindustrievloer moet voldoen aan de HACCP-richtlijnen om de veiligheid en hygiëne van voedselproductie te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat er op een verantwoorde en veilige manier met voedsel wordt omgegaan.

Moeten voedingsindustrievloeren gekeurd worden?

Ja, voedingsindustrievloeren moeten regelmatig gekeurd worden om te controleren of ze nog voldoen aan de gestelde eisen. Dit is essentieel om de veiligheid en hygiëne te waarborgen.

Wat kost een voedingsindustrie vloer bij ICM Projects?

De kosten van een voedingsindustrie vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type vloer, de oppervlakte en eventuele extra’s. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top