Slagerijvloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 28, 2023
slagerij vloer800

Als toonaangevend vloerenbedrijf begrijpen wij bij ICM Projects als geen ander hoe essentieel een hoogwaardige slagerijvloer is. Onze expertise in vloerinstallatie zorgt ervoor dat wij de perfecte slagerijvloer kunnen leveren die aan al jouw eisen voldoet.

Maar hoe vind je de beste slagerij vloer die zowel voldoet aan de geldende normen voor vloeren in de voedselverwerkingsindustrie en de esthetische eisen voor jouw slagerij? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over slagerijvloeren zodat je de juiste vindt voor jouw slagerij. 

Aan welke eisen moet een slagerijvloer voldoen?

Een slagerijvloer moet aan strikte eisen voldoen om te zorgen voor een veilige en hygiënische werkomgeving. Enkele belangrijke eisen zijn:

  • Vloeistofdichtheid (VVV-verklaring)
  • Veerkrachtig en scheurbestendig
  • Naadloos oppervlak
  • Antislip eigenschappen
  • Weerstand tegen chemicaliën
  • Hygiënisch (HACCP-richtlijnen)

Bij ICM Projects begrijpen we de specifieke behoeften van slagerijen en zorgen we ervoor dat onze vloeren aan al deze eisen voldoen.

Kies voor een vloer die voldoet aan de HACCP-richtlijnen

De HACCP-richtlijnen zijn van groot belang in de voedselverwerkende industrie, waaronder slagerijen. Een vloer die voldoet aan deze richtlijnen is een absolute must.

De HACCP-richtlijnen zijn opgesteld om de voedselveiligheid te waarborgen. Het is daarom belangrijk dat een slagerijvloer aan deze richtlijnen voldoet. Bij ICM Projects bieden wij verschillende opties voor vloeren die voldoen aan de HACCP-normen:

Gietvloeren

Een gietvloer, naadloos en zonder voegen, biedt een uitstekende oplossing voor slagerijen waar hygiëne van het grootste belang is. Het gladde oppervlak voorkomt dat vuil en bacteriën zich kunnen verstoppen, waardoor de vloer gemakkelijk te reinigen is.

Bovendien voldoet een gietvloer aan de hoogste hygiëne-eisen, wat essentieel is in een omgeving waar voedselbereiding centraal staat. Hierbij heb je de keuze uit epoxy gietvloeren en polyurethaan gietvloeren.

Vloercoating

Vloercoatings zijn een doordachte keuze voor slagerijen, waar hygiëne en duurzaamheid van cruciaal belang zijn. Dankzij de uitstekende bescherming tegen vloeistoffen wordt voorkomen dat bloed en andere vloeistoffen in de vloer trekken. Een schone en veilige werkomgeving wordt hierdoor gegarandeerd.

Daarnaast is een vloercoating eenvoudig te onderhouden, wat de schoonmaaktijd aanzienlijk vermindert en de productiviteit verhoogt. Dit alles maakt het niet alleen een kosteneffectieve, maar ook een uiterst praktische oplossing voor de veeleisende omgeving van een slagerij.

Troffelvloeren

Een troffelvloer onderscheidt zich door zijn buitengewone duurzaamheid en uitstekende weerstand tegen zware belastingen. Deze eigenschappen vormen een naadloze match met de veeleisende omgeving van een slagerij, waar dagelijkse activiteiten vaak een tol eisen van de vloer.

Het robuuste karakter van de troffelvloer komt volledig tot zijn recht in deze intensief gebruikte ruimtes, waarbij het niet alleen bestand is tegen het gewicht van vlees en gereedschappen, maar ook tegen de constante beweging van voetverkeer.

Bovendien is de naadloze afwerking van de troffelvloer een belangrijk voordeel, omdat deze gemakkelijk te reinigen is en hygiënische normen in de slagerij moeiteloos handhaaft.

MMA vloeren

Een MMA vloer vormt de ideale keuze voor een slagerij omgeving vanwege zijn unieke eigenschappen. Dankzij het snelle uithardingsproces is deze vloer binnen de kortste keren klaar voor gebruik, waardoor de bedrijfsactiviteiten in de slagerij snel hervat kunnen worden.

MMA vloeren trotseren daarnaast zonder moeite extreme omstandigheden, een onmisbare eigenschap voor een vloer die dagelijks blootgesteld wordt aan water, vleessappen en temperatuurschommelingen. Daarbij voldoet deze vloer aan de meest strikte eisen, wat essentieel is in een branche waar hygiëne en veiligheid van het grootste belang zijn.

De combinatie van snelle installatie, duurzaamheid en conformiteit aan strenge normen maakt de MMA vloer tot de perfecte keuze voor elke slagerij die op zoek is naar een vloer die zowel praktisch als professioneel is.

Tegelvloeren

Een tegelvloer vormt de perfecte keuze voor slagerijen vanwege zijn unieke eigenschappen die naadloos aansluiten bij de specifieke vereisten van deze bedrijfsruimte. Zo straalt een tegelvloer een tijdloze en klassieke uitstraling uit, wat de professionele ambiance van een slagerij versterkt.

Maar dat is niet alles, want een tegelvloer staat ook bekend om zijn buitengewone duurzaamheid, wat een essentiële eigenschap is in een omgeving waar dagelijks intensief gewerkt wordt.

Het gladde oppervlak van de tegels maakt reinigen moeiteloos, waardoor hygiëne altijd op het hoogste niveau gehandhaafd kan worden. Dit is een absolute prioriteit in elke slagerij.

Een vloeistofdichte vloer is een vereiste voor slagerijvloeren

Een slagerijvloer moet niet alleen hygiënisch zijn, maar ook vloeistofdicht. Dit betekent dat er geen vocht in de ondergrond mag trekken. Met een vloeistofdichte vloer voorkom je dat vloeistoffen in de vloer trekken, wat essentieel is in een omgeving waar met voedsel wordt gewerkt. Hiermee wordt de hygiëne en voedselveiligheid gewaarborgd.

Hygiënische slagerijvloer van ICM Projects

Bij ICM Projects hebben we jarenlange ervaring met het installeren van hygiënische en duurzame slagerijvloeren. Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste vloer voor jouw bedrijf. We leveren verschillende soorten vloeren die aan alle eisen van de HACCP-richtlijnen en andere wet- en regelgevingen voldoen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte vloer voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor advies. Eventueel kun je een afspraak inplannen voor een bezoek op locatie. Op basis van een inspectie kunnen we je adviseren over de beste vloeroplossing voor jouw slagerij.

Waarom moeten slagerijvloeren vloeistofdicht zijn?

Slagerijvloeren moeten vloeistofdicht zijn om te voorkomen dat vloeistoffen in de vloer kunnen trekken. Dit is van essentieel belang in een omgeving waar met voedsel wordt gewerkt, om hygiëne en veiligheid te waarborgen.

Hoelang duurt het installeren van een slagerijvloer?

De duur van de installatie van een slagerijvloer hangt af van verschillende factoren, waaronder het type vloer en de grootte van de ruimte. Bij ICM Projects streven we ernaar om efficiënt te werken zonder concessies te doen aan kwaliteit, en zullen we je van tevoren een realistische inschatting geven van de installatietijd.

Wat zijn de kosten voor een slagerij vloer?

De kosten voor een slagerijvloer kunnen variëren afhankelijk van het gekozen type vloer, de omvang van de ruimte en eventuele specifieke eisen. Bij ICM Projects bieden wij maatwerkoplossingen en voorzien we je van een gedetailleerde offerte op basis van jouw specifieke behoeften.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top