Bakkerijvloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 6, 2023
vloerbedekking bakker800

Een bakkerij is een plek waar dagelijks heerlijke broden, gebakjes en andere lekkernijen worden gemaakt. Maar een bakkerij is ook een plek waar hygiëne, veiligheid en duurzaamheid van groot belang zijn. Daarom is het kiezen van de juiste vloer voor een bakkerij een belangrijke beslissing.

Een bakkerijvloer moet namelijk bestand zijn tegen hoge temperaturen, vocht, vet, meel, suiker, zuren en andere stoffen die in een bakkerij worden gebruikt. Bovendien moet een bakkerijvloer makkelijk schoon te maken zijn, slijtvast zijn en voldoen aan de strenge eisen van de voedselveiligheid.

Wat zijn de eisen waaraan een bakkerijvloer moet voldoen?

Een bakkerijvloer moet aan strenge eisen voldoen om de optimale werkomgeving te garanderen. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

  • Weerstand tegen zuren en oliën;
  • Antislip oppervlak;
  • Makkelijk te reinigen en onderhouden;
  • Hoge slijtvastheid;
  • Bestand tegen hoge temperaturen;
  • Vloeistofdicht.

Een bakkerijvloer moet voldoen aan de HACCP-richtlijnen

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een internationaal erkend systeem voor voedselveiligheid. Een bakkerijvloer moet voldoen aan de HACCP-richtlijnen om de veiligheid van voedselproductie te waarborgen. Onze HACCP vloeren zijn ontworpen en geïnstalleerd met het oog op deze richtlijnen, zodat je met een gerust hart jouw bakkerij kan runnen en heerlijke broden kunt bakken.

Welke vloeren zijn geschikt als vloer voor in een bakkerij?

Niet elke vloer is geschikt voor toepassing in een bakkerij. Zoals beschreven moet een bakkerijvloer voldoen aan strikte eisen om voedselveiligheid te waarborgen. Gelukkig bieden wij ICM Projects diverse vloersoorten aan die voldoen aan de vereisten voor een bakkerij vloer.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is uitermate geschikt voor bakkerijen vanwege zijn naadloze en vloeistofdichte karakter. Dit type vloer is bestand tegen zuren, oliën en hoge temperaturen. Bovendien is een epoxy vloer eenvoudig te reinigen, wat essentieel is in een omgeving waar hygiëne voorop staat.

Troffelvloer

De troffelvloer is opgebouwd uit fijngemalen kwarts of marmer, vermengd met epoxyhars. Hierdoor ontstaat een sterke en slijtvaste vloer die goed bestand is tegen chemische stoffen en thermische belasting. Een troffelvloer is uitermate geschikt voor bakkerijen waar intensief gewerkt wordt.

MMA vloer

Een MMA vloer is zeer snel uithardend en daardoor in korte tijd belastbaar. Dit maakt het een uitstekende keuze voor bakkerijen die snel weer operationeel moeten zijn. Daarnaast bieden MMA vloeren een uitstekende weerstand tegen chemicaliën en hoge temperaturen.

Geschikte vloeren voor de winkel van de bakkerij

Naast de daadwerkelijke bakkerij waarin de broden en andere lekkernijen gemaakt worden, zit er vaak ook een winkel bij de bakkerij. De winkelvloer van een bakkerij moet niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn.

PU gietvloer

Een PU gietvloer combineert esthetiek met functionaliteit. Het biedt een naadloos oppervlak dat eenvoudig te reinigen is. Daarnaast is een PU gietvloer beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen, zodat het perfect aansluit bij de uitstraling van jouw winkel.

PVC vloer

Een PVC vloer is duurzaam, geluiddempend en verkrijgbaar in diverse dessins. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor de winkelruimte van jouw bakkerij. Bovendien is een PVC vloer eenvoudig te onderhouden, wat zorgt voor een representatieve uitstraling van de winkel.

Elke ruimte in de bakkerij verdient een passende vloeroplossing

Bij ICM Projects begrijpen we dat verschillende ruimtes in een bakkerij verschillende eisen hebben. Of het nu gaat om de productieruimte, opslagruimte of de verkoopruimte, wij bieden maatwerk vloeroplossingen die perfect aansluiten bij de functie van de ruimte.

Denk bijvoorbeeld aan een verwerkingsruimte, verpakkingsruimte en zelf vries- en koelcellen. Voor elke ruimte zal een andere soort vloer beter aansluiten op de eisen voor die ruimte. We geven je hierin graag advies op maat. 

Kies voor een veilige bakkerijvloer van ICM Projects

Bij ICM Projects staan kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid voorop. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een vakkundige installatie van jouw bakkerijvloer.

Wij werken enkel met hoogwaardige materialen om een vloer te creëren die aan alle eisen voor een bakkerijvloer voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Welke vloerbedekking in een bakkerij?

In een bakkerij is het essentieel om te kiezen voor vloerbedekking die voldoet aan de HACCP-richtlijnen. Geschikte opties zijn onder andere epoxy vloeren, troffelvloeren en MMA vloeren.

Hoeveel tijd neemt de installatie van een bakkerijvloer in beslag?

De duur van de installatie van een bakkerijvloer hangt af van verschillende factoren, waaronder het type vloer en de grootte van de ruimte. Onze specialisten streven ernaar om de installatie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, met minimale verstoring van jouw bedrijfsvoering.

Wat zijn de kosten voor een bakkerijvloer?

De kosten voor een bakkerijvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type vloer, de oppervlakte en eventuele specifieke wensen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top