Huisarts vloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 28, 2023
huisartsvloeren800

Bij ICM Projects begrijpen we dat een huisartsenpraktijk een unieke omgeving is die specifieke eisen stelt aan de vloer. Een huisarts vloer moet niet alleen functioneel en duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan een professionele en hygiënische uitstraling.

Met onze expertise in vloerinstallaties voor allerlei toepassingen, bieden wij maatwerkoplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden voor huisartspraktijken.

Aan welke eisen moet een huisarts vloer voldoen?

De vloer in een huisartsenpraktijk moet aan verschillende eisen voldoen om een veilige en hygiënische omgeving te waarborgen. Enkele belangrijke eisen zijn:

  • Slipbestendigheid om valpartijen te voorkomen.
  • Makkelijk te reinigen en bestand tegen desinfectiemiddelen.
  • Slijtvast om langdurig intensief gebruik te kunnen weerstaan.
  • Geluiddempend om de privacy van patiënten te waarborgen.

Om een geschikte vloer voor jouw huisartsenpraktijk te vinden dien je rekening te houden met bovenstaande eigenschappen. Op basis hiervan kun je diverse vloersoorten selecteren die voldoen aan de eisen voor een huisarts vloer.

Welke vloeren zijn geschikt voor toepassing in een huisartsenpraktijk?

Niet alle vloeren zijn geschikt voor toepassing in een huisartsenpraktijk. Sommige vloeren, zoals tapijt, hout of laminaat, zijn bijvoorbeeld moeilijk schoon te houden en zijn gevoelig voor slijtage. Daarom raden wij af om dergelijke vloeren in een huisartsenpraktijk te installeren.

Daarnaast is het goed om rekening te houden met de functie van de ruimte waarin de vloer geplaatst wordt. Zo zal er in de spreekkamer gekozen kunnen worden voor een andere soort vloer dan in een wachtruimte. Hieronder vertellen we meer over de toepassing van huisarts vloeren voor verschillende ruimtes van een huisartsenpraktijk.

Geschikte huisarts vloeren voor in de spreekkamer

Voor de spreekkamer van een huisartsenpraktijk zijn er verschillende vloeren die een uitstekende keuze kunnen zijn. De vloer voor een spreekkamer zal moeten bijdragen aan een veilige, hygiënische en duurzame omgeving. Enkele populaire vloeren voor in de spreekkamer van een huisartsenpraktijk zijn:

Bovenstaande vloersoorten voldoen aan de eisen omtrent hygiëne en comfort, terwijl ze ook een professionele uitstraling hebben. Hierdoor zijn ze geschikt voor toepassing in een spreekkamer van een huisartsenpraktijk.

Geschikte huisarts vloeren voor in de wachtruimte

In de wachtruimte is een vloer met een warme uitstraling en comfortabel loopcomfort belangrijk. Vloeren zoals PVC, vinyl en PU gietvloeren kunnen hier uitstekend toegepast worden. Ze zorgen namelijk voor een aangename sfeer en bieden comfort aan wachtende patiënten.

Combinatie van vloeren mogelijk voor verschillende ruimtes

Bij ICM Projects bieden we de mogelijkheid om verschillende vloeren te combineren, zodat elke ruimte in de huisartsenpraktijk wordt voorzien van de meest geschikte vloer.

Zo kunnen we de spreekkamer voorzien van een geluiddempende PVC vloer, terwijl de wachtruimte een warme en comfortabele vinyl vloer krijgt. Wat je wensen ook zijn, bij ICM Projects vind je altijd een passende vloeroplossing voor jouw behoeften.

Maatwerk huisarts vloeren van ICM Projects

Bij ICM Projects geloven we in maatwerkoplossingen. Onze ervaren vakmensen werken nauw samen met huisartsenpraktijken om de perfecte vloer te realiseren. We houden rekening met de specifieke eisen en wensen, zodat de vloer naadloos aansluit bij de praktijkomgeving.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en, indien gewenst, advies op maat. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek op locatie. Samen met een van onze experts bespreken we jou wensen en geven we je een passend advies.

Wat kost een vloer voor een huisartsenpraktijk?

De kosten van een huisarts vloer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, de oppervlakte en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een huisarts vloer?

De duur van de installatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type vloer en de omvang van de ruimte. Onze vakmensen streven ernaar om de installatie efficiënt en met zo min mogelijk verstoring uit te voeren. Voorafgaand aan de installatie zullen we je op de hoogte brengen van de verwachte installatietijd.

Wat is het belang van een goede huisarts vloer?

Een goede huisarts vloer draagt bij aan een veilige, hygiënische en professionele omgeving voor zowel het personeel als de patiënten. Zo zal een goede huisarts vloer valpartijen voorkomen, makkelijk te reinigen zijn en bijdragen aan de algehele uitstraling van de praktijk.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top