Dierenarts vloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 6, 2023
dierenartsvloeren800

Als dierenartspraktijk is het belangrijk om een vloer te hebben die bestand is tegen de dagelijkse slijtage en de hygiëne van de praktijk waarborgt. Bij ICM Projects begrijpen we dat elke dierenartspraktijk uniek is en daarom bieden wij een breed scala aan vloeren die aan de specifieke behoeften van jouw praktijk kunnen voldoen.

Onze vloeren zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit, duurzaamheid en hygiëne, zodat jij jezelf kunt concentreren op wat echt belangrijk is: de gezondheid van de dieren. Een kwalitatieve dierenarts vloer die voldoet aan de hoogste eisen zal hieraan bijdragen.

Eigenschappen van een dierenarts vloer

Een dierenarts vloer moet aan verschillende belangrijke eigenschappen voldoen:

 • Hygiëne: een dierenarts vloer moet gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren zijn. Het materiaal mag geen poriën of scheuren hebben waar bacteriën of vuil zich kunnen ophopen.
 • Antislip: de vloer moet een antislipoppervlak hebben om uitglijden te voorkomen, vooral wanneer er met water of andere vloeistoffen wordt gewerkt.
 • Bestand tegen chemische stoffen: vloeren in een dierenartspraktijk moeten bestand zijn tegen de veelvoorkomende reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen die in de dierenartspraktijk worden gebruikt.
 • Slijtvast: een dierenartsvloer moet bestand zijn tegen slijtage door het verplaatsen van meubilair, dieren en voetverkeer.
 • Waterbestendig: de vloer moet bestand zijn tegen vocht en vloeistoffen, aangezien er in een dierenartspraktijk regelmatig schoongemaakt wordt en er wellicht gemorst wordt.
 • Comfortabel voor dieren: als de vloer wordt gebruikt voor behandelingen of onderzoeken waar dieren op moeten liggen, moet deze comfortabel zijn voor de dieren om op te liggen.
 • Geluiddempend: een vloer die geluid absorbeert kan helpen om geluidsniveaus in de praktijk te verminderen, wat stress bij dieren kan verminderen.
 • Duurzaam: de vloer moet lang meegaan en bestand zijn tegen intensief gebruik.
 • Brandveiligheid: als de praktijk aan bepaalde bouwvoorschriften moet voldoen, moet de vloer mogelijk voldoen aan bepaalde brandwerende normen.
 • Gemakkelijk te repareren of vervangen: in geval van beschadiging moet de vloer gemakkelijk te repareren of te vervangen zijn zonder de hele ruimte te moeten ontruimen.
 • Esthetisch aantrekkelijk: hoewel dit niet het belangrijkste aspect is, kan een vloer die er goed uitziet bijdragen aan de algehele uitstraling van de praktijk.
 • Antibacterieel: sommige vloermaterialen hebben antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het beheersen van de verspreiding van ziektekiemen.

Onze vloeren zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van deze criteria, zodat ze perfect aansluiten op de behoeften van een dierenartspraktijk.

Dierenarts vloer voor de behandelkamer

De behandelkamer is het hart van de dierenartspraktijk. Hier vinden de medische handelingen plaats, waardoor een vloer met specifieke eigenschappen vereist is. Wij bieden verschillende soorten dierenarts vloeren die geschikt zijn voor de behandelkamer van een dierenartspraktijk:

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren zijn een uitstekende keuze voor de behandelkamer. Ze zijn vloeistofdicht, duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins, zodat je de vloer kunt aanpassen aan de uitstraling van jouw praktijk.

Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en staan bekend om hun duurzaamheid en hygiënische eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor ze perfect aanpasbaar zijn aan de inrichting van de behandelkamer.

Gietvloeren

Gietvloeren bieden een naadloze en strakke afwerking. Ze zijn eenvoudig te reinigen en vormen een uitstekende keuze voor ruimtes waar hygiëne van groot belang is, zoals de behandelkamer van een dierenartspraktijk.

Troffelvloeren

Troffelvloeren zijn zeer slijtvast en vloeistofdicht. Ze worden vaak gebruikt in ruimtes waar intensief gebruik plaatsvindt, zoals behandelkamers. Daarnaast zijn ze eenvoudig te reinigen en te desinfecteren, wat ze tot een ideale kandidaat maakt voor de behandelkamer van een dierenartspraktijk.

MMA vloeren

MMA vloeren zijn snel uithardende vloersystemen die perfect zijn voor dierenartspraktijken die snel weer operationeel moeten zijn. Ze zijn vloeistofdicht, duurzaam en gemakkelijk te reinigen.

De combinatie van passende eigenschappen, met betrekking tot draagkracht, hygiëne en onderhoudsgemak, en de snelle installatie, maken het ideaal als dierenarts vloer. Hierdoor zijn MMA vloeren ook de perfecte keuze voor renovatieprojecten.

Dierenarts vloer voor de wachtkamer

Ook de wachtkamer verdient een vloer die comfortabel en functioneel is. Bij ICM Projects bieden we diverse opties die geschikt zijn voor de wachtkamer van een dierenartspraktijk:

PVC vloeren

PVC vloeren zijn comfortabel om op te lopen en hebben een warme uitstraling. Ze zijn slijtvast en eenvoudig te onderhouden, waardoor ze perfect zijn voor de wachtruimte van een dierenartspraktijk.

Epoxy vloeren

Epoxy vloeren zijn bijzonder sterk en duurzaam. Ze zijn bestand tegen zware belasting en eenvoudig te reinigen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je ze perfect kunt laten aansluiten op het interieur in de wachtkamer.

PU vloeren

PU vloeren combineren comfort met duurzaamheid op hun best. Ze zijn geluiddempend en geschikt voor intensief gebruik. Ook deze vloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor ze goed te combineren zijn met het huidige interieur.

Tapijt

Tapijt zorgt voor een warme en huiselijke sfeer in de wachtkamer. Het is comfortabel om op te zitten en dempt geluid. Dit kan de stress van dieren verminderen doordat het een rustieke omgeving creëert.

Novilon vinyl

Novilon vinyl biedt het comfort van tapijt gecombineerd met de duurzaamheid van vinyl. Het is eenvoudig te reinigen en verkrijgbaar in diverse dessins. Ideaal voor toepassing in de wachtkamer van een dierenarts vanwege comfortabele eigenschappen en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kies voor een maatwerk dierenarts vloer van ICM Projects

Bij ICM Projects begrijpen we dat elke dierenartspraktijk uniek is en daarom bieden wij maatwerk vloeren die aan de specifieke behoeften van jouw dierenartspraktijk voldoen.

Onze experts werken nauw met je samen om de perfecte vloer te ontwerpen die past bij jouw praktijk. Wij bieden verschillende soorten vloeren aan, waaronder linoleum, marmoleum, gietvloeren, troffelvloeren, MMA vloeren, PVC vloeren, epoxyvloeren en PU vloeren.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Eventueel kunnen we langskomen bij jouw praktijk om de wensen en mogelijkheden op locatie te bespreken. Plan hiervoor een afspraak in met een van onze experts.

Wat is het belang van een vloeistofdichte vloer in de behandelkamer?

Een vloeistofdichte vloer is essentieel in de behandelkamer van een dierenartspraktijk om te voorkomen dat vloeistoffen in de vloer kunnen trekken. Dit maakt de vloer hygiënisch en gemakkelijk te reinigen, wat cruciaal is voor een veilige en schone omgeving voor zowel dieren als personeel.

Hoeveel tijd neemt het installeren van een dierenartsvloer in beslag?

De installatietijd van een dierenartsvloer hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer en de omvang van de ruimte. Gemiddeld genomen duurt de installatie van een dierenarts vloer enkele dagen tot een week. Onze experts kunnen je vooraf een nauwkeurige inschatting geven.

Wat kost een dierenarts vloer per m2?

De kosten van een dierenarts vloer per vierkante meter variëren afhankelijk van het gekozen vloertype, de benodigde voorbereiding van de ondergrond en eventuele extra opties. Voor een exacte prijsopgave raden we aan om direct (online) een offerte op maat aan te vragen.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top