Egaline vloer

 • Publicatie datum november 9, 2023
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast december 5, 2023
egaline vloer als afwerkvloer800

Ontdek de veelzijdigheid van een egaline vloer van ICM Projects. Als specialist in vloer installaties bieden wij hoogwaardige vloeroplossingen, waaronder egaline vloeren, die voldoen aan de strengste eisen.

Lees verder om alles te weten te komen over egaline vloeren en ontdek of egaline geschikt is als vloerafwerking.

Wat is een egaline vloer?

Een egaline vloer, ook wel bekend als een egaline dekvloer, is een dunne laag cementgebonden mortel die gebruikt wordt om vloeren waterpas en glad te maken. Egaline wordt voornamelijk toegepast als dekvloer waarop een afwerkvloer geïnstalleerd wordt.

Het is een uiterst efficiënte methode om onregelmatigheden in de ondergrond te corrigeren en een strakke basis te creëren voor verdere vloerafwerking. 

Is een egaline vloer geschikt als afwerkvloer?

Een egaline vloer is in principe niet bedoeld als afwerkvloer, maar als ondervloer voor andere soorten vloerafwerkingen. De afwerkvloer is de bovenste laag van een vloerconstructie die direct zichtbaar en belastbaar is.

Om deze reden moet de afwerkvloer aan hogere eisen voldoen op het gebied van duurzaamheid, slijtvastheid, vochtbestendigheid, warmtegeleiding en esthetiek dan een ondervloer. Een egaline vloer heeft niet de eigenschappen om als afwerkvloer te functioneren zonder extra behandeling of bescherming.

Wat zijn de voordelen van een vloer afwerken met egaline?

Hoewel een egaline vloer niet geschikt is als afwerkvloer zonder extra behandeling of bescherming, zijn er wel enkele voordelen te noemen van het gebruik van egaline als vloerafwerking:

 • Strakke en moderne uitstraling die past bij verschillende interieurstijlen.
 • Naadloos en hygiënisch, waardoor er geen vuil of stof in de voegen kan ophopen.
 • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden met een stofzuiger en een dweil.
 • Geschikt voor vloerverwarming, omdat het een goede warmtegeleider is en de warmte gelijkmatig verdeelt over de ruimte.
 • Relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloerafwerkingen, omdat het materiaal en de arbeid niet duur zijn.

Wat zijn de nadelen van egaline als vloer gebruiken?

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van egaline als vloerafwerking. Zo is een egaline vloer:

 • Niet slijtvast en gevoelig voor krassen, deuken en scheuren.
 • Niet vochtbestendig waardoor de vloer kan gaan opbollen of loslaten als het in contact komt met water of andere vloeistoffen.
 • Niet kleurvast waardoor de egaline kan verkleuren bij blootstelling aan zonlicht of andere invloeden.
 • Niet comfortabel aangezien de vloer koud en hard aanvoelt.
 • Niet uniek waardoor de vloer eentonig en saai kan overkomen.

Alternatief voor een egaline afwerkvloer

Als je op zoek bent naar een alternatief voor een egaline afwerkvloer, kun je overwegen om te kiezen voor een gietvloer. Een gietvloer is een vloerafwerking die bestaat uit een dunne laag van een kunststof hars die wordt gegoten over een draagvloer.

Gietvloeren hebben veel overeenkomsten met een egaline vloer, maar ook een aantal belangrijke verschillen. Zo hebben gietvloeren namelijk wel de eigenschappen om als afwerkvloer te functioneren zonder dat hier extra behandeling of bescherming voor nodig is.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn naadloze, hygiënische, duurzame en moderne vloerafwerkingen die geschikt zijn voor zowel woningen als bedrijven. Ze worden gemaakt door een kunststof hars te mengen met een verharder en eventueel pigmenten, glitters of flakes. We kunnen hierin onderscheid maken tussen twee verschillende soorten gietvloeren:

Epoxy vloer

Een epoxy vloer is uitermate geschikt voor ruimtes die intensief belast worden, zoals werkplaatsen en garages. Het is een naadloze vloerafwerking die zeer slijtvast en chemicaliënbestendig is. Een epoxy vloer biedt daarnaast een moderne uitstraling.

Polyurethaan vloer

Een polyurethaan vloer combineert duurzaamheid met comfort. Het is een flexibele en geluiddempende vloer die zich goed leent voor bijvoorbeeld kantoren en showrooms. Daarnaast is een polyurethaan vloer beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen.

Egaline vloer als dekvloer

Aangezien een egaline vloer niet zozeer geschikt is als afwerkvloer, is het wel ideaal om toe te passen als dekvloer. Egaline zorgt namelijk voor een egale basis waarop diverse vloerafwerkingen gelegd kunnen worden, zoals een gietvloer, PVC vloer, tapijt en meer.

Naast het realiseren van een egaline vloer kunnen wij ook direct een geschikte afwerkvloer installeren. Vraag naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor jouw project.

Egaline vloer aan laten brengen door ICM Projects

Als je een egaline vloer wilt laten aanbrengen, kun je bij ICM Projects rekenen op een professionele service en een hoogwaardig resultaat. Wij zijn een ervaren en betrouwbaar vloerenbedrijf dat al meer dan 20 jaar actief is in het installeren van vloeren voor de zakelijke markt.

Met een team van deskundige en gecertificeerde vakmensen die gebruik maken van de beste materialen en apparatuur, voeren wij elke klus naar tevredenheid uit. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor jouw project of neem contact met ons op voor deskundig advies op maat!

Op welke soorten draagvloeren kan een egaline vloer aangebracht worden?

Een egaline vloer kan worden aangebracht op diverse ondergronden, zoals beton, cement dekvloeren, anhydriet vloeren en tegels. Het is van belang dat de draagvloer stabiel, schoon, scheurvrij en vrij van stof en vet is voor een optimale hechting.

Waarom is een vloer afwerken met egaline niet verstandig?

Hoewel egaline prima gebruikt kan worden voor de afwerkvloer, is het niet geschikt voor zeer zwaar belaste ruimtes. Daarnaast dient de installatie met precisie te gebeuren door ervaren vakmensen om een duurzaam resultaat te waarborgen.

Wat kost egaline per vierkante meter?

De kosten voor het aanbrengen van een egaline vloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de ruimte, de staat van de ondergrond en eventuele extra wensen. Voor een nauwkeurige prijsopgave raden wij aan om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top