Wasstraat vloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 28, 2023
vloeistofdichte vloer wasstraat800

Bij ICM Projects begrijpen we de essentie van een kwalitatieve wasstraat vloer. Een wasstraat vloer moet namelijk voldoen aan specifieke eisen om bestand te zijn tegen de zware belastingen en chemische stoffen die hierbij komen kijken.

Maar hoe selecteer je een geschikte vloer voor jouw wasstraat, met welke specifieke eigenschappen moet je rekening houden en wat zijn de mogelijkheden? Laat ons je begeleiden bij het realiseren van een hoogwaardige wasstraat vloer.

Aan welke eigenschappen moet een wasstraat vloer voldoen?

Wasstraat vloeren staan constant onder hoge druk. Niet alleen door het gewicht van de auto’s, maar ook vanwege het constante contact met vloeistoffen, waaronder water, reinigingsmiddelen en chemische stoffen.

Omwille van deze redenen is het belangrijk dat een wasstraatvloer aan strenge eisen voldoet om een lange levensduur te kunnen garanderen. Hieronder hebben we daarom enkele belangrijke eisen onder elkaar gezet waar een carwash vloer minimaal aan moet voldoen.

1. De essentie van een vloeistofdichte vloer in een wasstraat

Een vloeistofdichte wasstraat vloer is van essentieel belang om te voorkomen dat water, olie en andere vloeistoffen in de onderliggende fundering kunnen doordringen.

Dit voorkomt schade aan de constructie en zorgt voor een veilige werkomgeving. Onze vloeistofdichte vloeren voldoen aan de strengste normen en zorgen voor een duurzame oplossing voor jouw wasstraat.

2. Hoge mechanische belasting van een wasstraatvloer

De vloer in een wasstraat wordt continu blootgesteld aan hoge mechanische belastingen, veroorzaakt door voertuigen die eroverheen rijden en de bewegende onderdelen van de wasinstallatie.

Al onze wasstraat vloeren zijn daarom speciaal ontworpen om deze belastingen te weerstaan en blijven zelfs onder intensief gebruik duurzaam en betrouwbaar.

3. Waarom moet een carwash vloer chemisch bestendig zijn?

Een wasstraat vloer moet bestand zijn tegen de agressieve chemicaliën die gebruikt worden voor het reinigen van voertuigen. Onze wasstraat vloeren zijn chemisch bestendig en zorgen ervoor dat de vloer langdurig beschermd blijft tegen de invloeden van reinigingsmiddelen en andere chemicaliën.

4. Wasserette vloer moet antislip zijn

Veiligheid staat voorop in een wasstraat. Een antislipoppervlak is daarom essentieel om ongelukken te voorkomen, zeker in een omgeving waar water en reinigingsmiddelen aanwezig zijn. Het selecteren van een vloer die voorzien is van een antislip afwerking is daarom essentieel voor een veilige werkomgeving.

Welke vloeren zijn geschikt als wasstraat vloer?

Bij ICM Projects bieden we diverse vloeroplossingen voor wasstraten die voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot hygiëne, draagkracht en vloeistofdichtheid. Hieronder behandelen we de populaire keuzes van vloeren die kunnen dienen als wasstraat vloer:

Epoxy vloer

Een epoxy vloer ontpopt zich als de onbetwiste kampioen voor elke wasstraat, en wel om meerdere redenen. Allereerst biedt het naadloze oppervlak een ondoordringbare barrière tegen vloeistoffen, waardoor olie, water en reinigingsmiddelen geen schijn van kans maken om door te sijpelen.

Deze indrukwekkende vloeistofdichtheid gaat hand in hand met een verbluffende mechanische belastbaarheid, waardoor de epoxyvloer bestand is tegen de dagelijkse stroom van voertuigen en het gewicht van zware machines moeiteloos draagt.

Polyurethaan (PU) gietvloer

De PU gietvloer is een ideale keuze voor een wasstraat vloer, vanwege zijn indrukwekkende duurzaamheid en strakke, esthetische afwerking. Deze vloer is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de agressieve chemicaliën en intensief gebruik die kenmerkend zijn voor een wasstraat omgeving.

Bovendien biedt de PU vloer een uitstekende weerstand tegen slijtage, wat essentieel is voor het behoud van een professionele uitstraling over langere tijd.

Troffelvloer

Een troffelvloer vormt de ideale keuze voor een wasstraatvloer, vanwege zijn buitengewone robuustheid en duurzaamheid. Door de unieke samenstelling van kunstharsen en kwartszanden is deze vloer in staat om zelfs de zwaarste belastingen te weerstaan.

Daarnaast biedt de troffel vloer een ondoordringbare barrière tegen vloeistoffen, waardoor eventuele chemicaliën in een wasstraat geen enkele kans krijgen tot de onderliggende structuren door te dringen.

Dit verzekert niet alleen een langere levensduur van de vloer, maar garandeert tevens een veilige en hygiënische omgeving voor het efficiënt reinigen van voertuigen.

MMA vloer systeem

Het MMA vloer systeem biedt een ongeëvenaarde oplossing voor wasstraten, dankzij zijn unieke combinatie van eigenschappen. Met een indrukwekkend snelle uithardingstijd staat de wasstraat na installatie razendsnel weer operationeel.

Deze vloer is als een schildwacht tegen de agressieve aanvallen van chemicaliën, wat essentieel is in de veeleisende omgeving van een carwash. Bovendien schittert de MMA vloer in zijn mechanische belastbaarheid, waardoor het de tand des tijds doorstaat en bijdraagt aan een efficiënte en duurzame bedrijfsvoering.

Kies voor een wasstraat vloer op maat van ICM Projects

Laat jouw wasstraat schitteren met de ongeëvenaarde kwaliteit van een wasstraat vloer van ICM Projects. Ontdek de perfecte combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek. Neem vandaag nog de eerste stap naar een vloeistofdichte, chemisch bestendige en antislip vloer.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een nauwkeurige prijsindicatie of maak een afspraak voor een bezoek op locatie. Neem contact op met ICM Projects voor meer informatie over onze hoogwaardige vloeroplossingen voor de automotive branche.

Welke vloer voor een wasbox?

Voor een wasbox raden wij een vloeistofdichte vloer aan, zoals een epoxy vloer of een troffelvloer. Deze vloeren bieden optimale bescherming tegen vloeistoffen en zijn bestand tegen de mechanische belasting van voertuigen.

Welke vloer voor een wasstraat?

Voor een wasstraat zijn epoxy vloeren, PU gietvloeren, troffelvloeren en MMA vloer systemen uitstekende keuzes. Ze voldoen allemaal aan de specifieke eisen van een wasstraat en bieden duurzame oplossingen.

Wat zijn de kosten voor een wasstraat vloer?

De kosten voor een wasstraat vloer kunnen variëren afhankelijk van het gekozen type vloer, de oppervlakte en eventuele extra opties. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top