Visserij vloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 28, 2023
visserijvloeren800

Visserij vloeren zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de visserijsector. Zo moeten deze vloeren onder andere bestand zijn tegen zware belastingen, slijtage en corrosie. Bij ICM Projects hebben we een breed scala aan visserijvloeren die aan deze eisen voldoen.

Onze visserij vloeren bieden duurzame en functionele oplossingen voor diverse toepassingen binnen de maritieme sector. Of het nu gaat om visverwerkingsindustrieën, vissersboten of viswinkels, onze vloeren voldoen aan de hoogste standaarden en zorgen voor een veilige en hygiënische werkomgeving.

Aan welke eigenschappen moet een visserij vloer voldoen?

Een visserijvloer moet aan verschillende eisen voldoen om geschikt te zijn voor de visserijsector. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

  • Bestand tegen zware belastingen en schokken;
  • Chemisch bestendig tegen bijtende stoffen zoals zuren en basen;
  • Antislip oppervlak voor veilig werken, zelfs in natte omstandigheden;
  • Vloeistofdicht om te voorkomen dat vloeistoffen in de onderliggende structuren doordringen;
  • Makkelijk te reinigen en te onderhouden voor optimale hygiëne;
  • Bestand tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden.

Toepassingen van een visserijvloer binnen de maritieme sector

Binnen de maritieme sector worden visserijvloeren breed ingezet om hygiënische en veilige werkomgevingen te creëren. Afhankelijk van de specifieke tak binnen de visserijsector zullen de vloeren moeten voldoen aan specifieke eisen en richtlijnen.

Visverwerkingsindustrie

Een vloer in de visverwerkingsindustrie moet aan strenge hygiënenormen voldoen, aangezien het een cruciaal element is in het proces van het verwerken, portioneren en verpakken van vis.

Onze speciaal ontworpen visserij vloeren gaan verder dan alleen het bieden van hygiëne. Ze zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de corrosieve elementen die vaak gepaard gaan met de visverwerking.

Bovendien zorgen deze vloeren voor een veilige werkomgeving, doordat ze slipbestendig zijn, zelfs wanneer ze in aanraking komen met water en visafval. Hierdoor kunnen medewerkers met vertrouwen en efficiëntie hun taken uitvoeren, zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke gevaren die kunnen ontstaan op een minder geschikte vloer.

Naast vloeren voor de visverwerkingsindustrie, bieden we ook andere mogelijkheden voor vloeren binnen de voedingsindustrie. Bekijk de mogelijkheden en ontdek hoe ICM je kan helpen bij het realiseren van een kwalitatieve vloer voor jouw sector.

Vissersboten

Een veilige en hygiënische vloer is van essentieel belang voor vissersboten die dagelijks worden blootgesteld aan de genadeloze zeeomgeving. Onze speciaal ontworpen visserijvloeren bieden een perfecte combinatie van eigenschappen en ongeëvenaarde duurzaamheid.

Zo bieden ze niet alleen een betrouwbaar antislip oppervlak, maar zijn ze ook in staat om stand te houden tegen de corrosieve krachten van zout water en andere marine-elementen.

Dankzij de unieke samenstellingen voldoen onze vloeren moeiteloos aan de strenge vereisten die vissersboten stellen en dragen ze bij aan een veilige en efficiënte werkomgeving op zee.

Viswinkel

Een viswinkel vormt het hart van de lokale visgemeenschap en verdient daarom een vloer die niet alleen functioneel, maar ook esthetisch verantwoord is. Onze speciale visserij vloeren zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en een verzorgde uitstraling. Hierdoor passen ze naadloos in de authentieke sfeer van een viswinkel.

Daarnaast voldoen onze vloeren aan de strikte eisen voor veiligheid en hygiëne die essentieel zijn in deze branche. Dankzij de naadloze afwerking is er geen ruimte voor vuilophoping, en de antislip eigenschappen bieden een veilige omgeving voor zowel klanten als personeel.

Bij ICM Projects ben je ook aan het juiste adres voor diverse winkelvloeren voor verschillende sectoren. Heb je een parfumerie , kledingwinkel of andere winkel? Bekijk dan eens onze unieke winkelvloeren.

Welke vloeren zijn geschikt als visserij vloer?

Bij ICM Projects hebben we verschillende soorten visserijvloeren die aan de eisen van de visserijsector voldoen. Hieronder vind je een overzicht van de meest geschikte vloertypes:

Epoxy vloeren

Epoxy vloeren vormen de ideale keuze voor de maritieme sector, met name in visserij omgevingen, vanwege hun unieke combinatie van eigenschappen. Zo bieden ze een ongeëvenaarde vloeistofdichtheid, wat cruciaal is om te voorkomen dat vloeistoffen in de onderliggende structuren sijpelen.

Daarnaast zijn epoxy vloeren buitengewoon bestand tegen chemische stoffen, waardoor ze standhouden tegen de agressieve omgevingen die vaak voorkomen in visverwerking faciliteiten.

Epoxy vloeren kunnen daarbij moeiteloos zware belastingen weerstaan. Dit is essentieel voor de duurzaamheid van de vloer in een bedrijfstak waar intensief gebruik aan de orde van de dag is.

MMA vloeren

Een MMA vloer vormt de perfecte keuze voor visserijvloeren, dankzij zijn ongeëvenaarde eigenschappen. Met een buitengewoon snelle uitharding, zelfs in koele omgevingen, biedt deze vloer een ongekende efficiëntie bij installaties.

MMA vloeren staan er daarnaast om bekend moeiteloos chemische belastingen te weerstaan, wat van essentieel belang is in de veeleisende omgeving van de visserijsector.

De duurzaamheid van MMA vloeren maakt ze overigens uitermate geschikt voor de intensieve activiteiten die gepaard gaan met de maritieme wereld, waardoor ze een onmisbare investering zijn voor elk bedrijf binnen de visserijsector.

Troffel vloeren

Troffel vloeren onderscheiden zich door hun buitengewone robuustheid en zijn opgewassen tegen de zwaarste mechanische belastingen. Dankzij deze unieke eigenschap vormt hij de ideale keuze voor vloeren in de visserij-industrie, waar bedrijvige bedrijvigheid en intense werkzaamheden aan de orde van de dag zijn.

Troffelvloeren bieden echter niet alleen duurzaamheid, maar ook een naadloos oppervlak dat hygiënisch en gemakkelijk te reinigen is. Dit is van onschatbare waarde in een omgeving waar hygiëne van cruciaal belang is, zoals in de visverwerkingsindustrie.

Onze vloeistofdichte vloeren voldoen aan de HACCP-normen

Bij ICM Projects staan hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel. Onze visserij vloeren voldoen aan de strengste HACCP-normen, waardoor ze geschikt zijn voor de verwerking en opslag van voedselproducten.

Dit betekent dat alle geschikte vloeren vloeistofdicht zijn en bestand zijn tegen de invloeden waar een vloer binnen de voedselverwerkingsindustrie mee in aanraking komt.

Kies voor een kwalitatieve visserij vloer van ICM Projects

Met jarenlange ervaring en een team van experts staan wij garant voor hoogwaardige visserij vloeren die voldoen aan de specifieke eisen van de maritieme sector. Neem vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat en/of een vrijblijvende offerte.

Nog niet helemaal zeker welke vloer het meest geschikt is voor jouw bedrijf binnen de visserijsector? Vraag om persoonlijk advies of plan een afspraak in voor een bezoek op locatie. Samen bespreken we jouw wensen en eisen, en kijken we naar de mogelijkheden.

Welke vloer voor een bedrijf binnen de visserij?

Voor bedrijven binnen de visserij raden wij epoxy vloeren, MMA vloeren of troffel vloeren aan, afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van de ruimte zal een vloersoort beter kunnen zijn dan de ander. Laat je informeren door onze ervaren professionals.

Wat kost een visserij vloer bij ICM Projects?

De kosten van een visserij vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type vloer, de oppervlakte en eventuele extra opties. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Hoelang duurt de installatie van een visserijvloer?

De duur van de installatie van een visserijvloer hangt af van de omvang van het project. Kleinere projecten kunnen in enkele dagen worden afgerond, terwijl grotere projecten meer tijd kunnen vergen. Ons team zorgt voor een efficiënte en vakkundige installatie en vertellen je voorafgaand aan de installatie hoeveel tijd het in beslag zal nemen.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top