Schoolvloer

  • Publicatie datum november 9, 2023
  • Auteur Joost van Hulst
  • Laatst aangepast december 28, 2023
onderwijs vloer800

Als experts op het gebied van vloeroplossingen begrijpen wij bij ICM Projects als geen ander hoe cruciaal een goede schoolvloer is voor een veilige en stimulerende leeromgeving. Het is bijvoorbeeld essentieel dat een onderwijs vloer voldoet aan de juiste hygiëne- en veiligheidseisen.

Maar hoe selecteer je een geschikte school vloer, welke mogelijkheden zijn er en waar moet je op letten bij het maken van een keuze. Wij vertellen je alles wat je moet weten over schoolvloeren en hoe jij de juiste vloer vindt voor jouw school.

Waarom zijn goede schoolvloeren belangrijk?

Een goede schoolvloer is van essentieel belang voor de veiligheid en het welzijn van leerlingen en medewerkers. Daarnaast draagt een duurzame en slijtvaste vloer bij aan de lange levensduur van de schoolvloer, wat op termijn kostenbesparend kan werken.

De belangrijkste reden blijft echter het creëren van een veilige leeromgeving voor leerlingen en leraren. Net als op elke andere werkplek is de veiligheid van de gebruikers, naast productiviteit en efficiëntie, prioriteit nummer één.

Aan welke eisen moet een schoolvloer voldoen?

Een schoolvloer moet aan strenge eisen voldoen. Zo moeten vloeren in een school duurzaam, geluiddempend, onderhoudsarm, hygiënisch en veilig zijn. De belangrijkste eisen waaraan een schoolvloer moet voldoen zijn:

  • Veiligheid: een schoolvloer moet slip- en valbestendig zijn, brandwerend zijn, geen schadelijke stoffen uitstoten, geen geluidsoverlast veroorzaken en geen allergische reacties opwekken.
  • Duurzaamheid: schoolvloeren moeten lang meegaan, weinig onderhoud vergen, recyclebaar zijn, energiebesparend zijn en een lage CO2-uitstoot hebben.
  • Hygiëne: voor scholen is het belangrijk dat de vloeren makkelijk schoon te maken zijn, geen stof, vuil of bacteriën vasthouden, bestand zijn tegen vlekken, krassen en slijtage en geen nare geurtjes verspreiden.
  • Uitstraling: een schoolvloer moet passen bij de stijl, het thema en de sfeer van de school, kleurrijk, levendig en aantrekkelijk zijn, de creativiteit, het enthousiasme en de concentratie van de leerlingen stimuleren en een positieve indruk maken op bezoekers.

Welke vloeren zijn geschikt als vloer voor scholen?

Niet alle soorten vloeren zijn geschikt als vloer voor scholen. Sommige vloeren kunnen bijvoorbeeld te glad, te hard, te kwetsbaar of te saai zijn voor scholen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen, de voordelen en de nadelen van elke soort vloer voordat je een keuze maakt.

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn een uitmuntende keuze voor scholen vanwege hun duurzaamheid en het gemak in onderhoud. Bovendien bieden ze geluiddempende eigenschappen, wat de leeromgeving ten goede komt en bijdraagt aan een productieve sfeer.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn buitengewoon geschikt voor scholen vanwege hun slijtvastheid en hygiënische kenmerken. Ze komen in verschillende designs, waardoor ze naadloos aansluiten bij de uitstraling van de school, terwijl ze een robuuste basis vormen voor de dagelijkse activiteiten.

Polyurethaan gietvloeren

Polyurethaan gietvloeren bieden een naadloze, strakke afwerking en zijn extreem onderhoudsarm. Ze zijn bestand tegen zware belasting en hebben een geluiddempend effect, wat bijzonder waardevol is in de levendige omgeving van een school.

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren zijn niet alleen natuurlijk en duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. Ze dragen bij aan een comfortabele, warme sfeer en zijn uitermate geschikt voor scholen die waarde hechten aan een groene omgeving, en die streven naar een gezonde en inspirerende ruimte voor hun leerlingen.

Marmoleum vloeren

Marmoleum vloeren, een specifiek type linoleum vloer, staan bekend om hun duurzaamheid en allergievriendelijke eigenschappen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed spectrum aan kleuren en patronen, waardoor ze de creativiteit in het schoolinterieur stimuleren.

Troffelvloeren

Troffelvloeren zijn bijzonder robuust en slijtvast. Ze zijn uitermate geschikt voor ruimtes met zware belasting, zoals gymzalen, waar duurzaamheid en veiligheid essentieel zijn. Dankzij hun eenvoudige reiniging en onderhoud dragen ze bij aan een optimale leeromgeving.

Hoe selecteer je de juiste school vloer?

Het selecteren van de juiste schoolvloer begint met een grondige analyse van de behoeften van de onderwijsinstelling. Overweeg factoren zoals het type gebruik, de stijl van de ruimte, het budget en de gewenste eigenschappen van de vloer. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij het maken van de juiste beslissing.

Veilige en duurzame schoolvloer van ICM Projects

Bij ICM Projects streven we ernaar om de hoogste kwaliteit schoolvloeren te leveren die voldoen aan alle eisen die aan een onderwijsvloer gesteld worden. Onze vloeren zijn niet alleen veilig en duurzaam, maar ook esthetisch aantrekkelijk en passend bij de uitstraling van scholen.

Meer weten over de mogelijkheden van onze schoolvloeren? Neem dan contact op met ICM Projects voor deskundig advies, een offerte op maat en eventueel een afspraak op locatie.

Welke soort vloer ligt vaak in scholen?

De meest voorkomende vloersoorten in scholen zijn PVC vloeren, vinyl vloeren en linoleum vloeren. Deze materialen voldoen aan de eisen van scholen en bieden duurzame oplossingen voor educatieve omgevingen.

Waarom is een veilige vloer in scholen essentieel?

Een veilige vloer in scholen is van vitaal belang om het risico op ongelukken en blessures te minimaliseren. Daarnaast draagt een veilige vloer bij aan een gezonde en stimulerende leeromgeving, wat de prestaties van leerlingen ten goede komt.

Wat kost een onderwijsvloer gemiddeld?

De kosten voor een onderwijsvloer kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type vloer, de oppervlakte van de ruimte en eventuele specifieke eisen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top