Lavasteen gietvloer

 • Publicatie datum maart 7, 2024
 • Auteur Joost van Hulst
 • Laatst aangepast april 17, 2024
lavasteen gietvloeren800

Ontdek de unieke charme en duurzaamheid van lavasteen gietvloeren bij ICM Projects. Deze bijzondere vloeren, gemaakt met natuurlijke lavasteen, bieden een stijlvolle en tijdloze oplossing voor elk interieur.

Of je nu je woonkamer, keuken of bedrijfsruimte wilt transformeren, een lavasteen gietvloer van ICM Projects combineert esthetiek met ongeëvenaarde kwaliteit. Lees verder om meer te weten te komen over wat een lavavloer precies is, de voordelen, kleurmogelijkheden, hoe je de vloer kunt laten leggen door ons team van experts en nog meer.

Wij werken voor:

Wat is een lavasteen gietvloer?

Een lavasteen gietvloer is een naadloze vloeroplossing die de unieke eigenschappen van natuurlijke lavasteen combineert met de veelzijdigheid van moderne gietvloer technologieën. Deze vloeren zijn samengesteld uit fijngemalen lavasteen, vermengd met een hars, waardoor een duurzaam en veerkrachtig oppervlak ontstaat. 

Het natuurlijke karakter van de lavasteen zorgt voor een warme, rijke uitstraling en een unieke textuur die elke ruimte een bijzondere dimensie geeft. Ideaal voor iedereen die een vleugje natuur in huis wil brengen zonder in te leveren op comfort en praktische voordelen.

KenmerkBeschrijving
MateriaalFijngemalen natuurlijke lavasteen gemengd met hars
UiterlijkWarme, rijke uitstraling met unieke textuur
ToepassingenGeschikt voor woonkamers, keukens, bedrijfsruimtes
lavasteen vloer

Wat zijn de voordelen van lava gietvloeren?

De keuze voor een lava gietvloer brengt vele voordelen met zich mee, die samen zorgen voor een comfortabele, duurzame, en esthetisch aantrekkelijke vloeroplossing:

 • Naadloos: elke lava gietvloer heeft een naadloos design, wat zorgt voor een strakke en unieke uitstraling in elke ruimte.
 • Hygiënisch: het gladde, naadloze oppervlak maakt het eenvoudig om de vloer schoon en vrij van bacteriën te houden, ideaal voor een hygiënische leefomgeving.
 • Comfortabel en warm: lava gietvloeren bieden een aangenaam loopcomfort en zijn perfect compatibel met vloerverwarming, wat bijdraagt aan een warm en comfortabel gevoel onder de voeten.
 • Kras- en slijtvast: deze vloeren zijn ontworpen om lang mee te gaan, dankzij hun hoge weerstand tegen krassen en slijtage.
 • Stof- en vuilafstotend: door de speciale samenstelling van de vloer trekt deze minder stof en vuil aan, wat bijdraagt aan schonere lucht en minder schoonmaakwerk.
 • Geen emissies en benzylalcohol: lava gietvloeren zijn een gezonde keuze voor je binnenklimaat, aangezien ze vrij zijn van schadelijke emissies en benzylalcohol.
 • Duurzaam en levenslang bruikbaar: gemaakt van natuurlijke materialen, zijn deze vloeren niet alleen duurzaam, maar ook ontworpen voor levenslang hergebruik.

Zijn er ook lavasteen gietvloer nadelen?

Ondanks de vele voordelen, zijn er enkele overwegingen te maken bij het kiezen voor een lavasteen gietvloer:

 • Initiële lavasteen gietvloer kosten: de aanschaf en installatie van een lavasteengietvloer kan hoger zijn dan die van traditionele vloeropties, vanwege het gebruik van natuurlijke materialen en het specifieke installatieproces.
 • Gevoeligheid voor extreme impact: hoewel ze uiterst slijt- en krasvast zijn, kunnen lavasteen gietvloeren bij extreem harde impact beschadigen.
 • Installatietijd: het proces van het leggen van een lavavloer kan tijdrovend zijn, gezien de voorbereiding en de tijd die nodig is voor het uitharden van de vloer.
 • Beperkingen in aanpassingen: eenmaal geïnstalleerd, is het niet eenvoudig om wijzigingen aan te brengen in de kleur of textuur van de vloer.

Hoewel deze nadelen meegewogen dienen te worden, is het belangrijk te benadrukken dat de duurzaamheid, het unieke karakter en de lange levensduur van een lavastenen vloer vaak opwegen tegen deze initiële overwegingen.

Wat zijn de kosten van een lavasteen gietvloer?

De kosten van een lavasteen gietvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de staat van de ondervloer, en eventuele specifieke wensen betreffende het design. Gemiddeld liggen de prijzen voor een lavasteengietvloer hoger dan voor traditionele gietvloeren, gezien de unieke eigenschappen en de duurzame materialen die worden gebruikt.

Als richtlijn kun je uitgaan van het volgende:

 • Voor een oppervlakte tot 50 vierkante meter liggen de kosten gemiddeld tussen de €100 en €150 per vierkante meter.
 • Bij grotere oppervlaktes kan de lavasteen gietvloer prijs per vierkante meter dalen, dankzij schaalvoordeel.

Het is aan te raden om een offerte op maat te laten maken, om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie. Ons team kan rekening houden met jouw wensen en de technische vereisten om een gedetailleerde kostenraming te voorzien.

OppervlakteKosten per m²
Tot 50 m²€100 – €150
Boven 50 m²Lagere prijs door schaalvoordeel
lavasteen gietvloer nadelen

Lavasteen gietvloer ervaringen

Gebruikers van lavasteen gietvloeren delen overwegend positieve ervaringen, en benadrukken hoe deze vloeren hun leef- of werkruimtes hebben getransformeerd. Enkele veelgehoorde ervaringen zijn:

 • Esthetische tevredenheid: veel gebruikers zijn verrukt over de unieke, natuurlijke uitstraling die een lavasteen gietvloer aan hun ruimte toevoegt. De textuur en kleurvariaties worden vaak genoemd als een opvallend kenmerk.
 • Comfort: de warmte en het comfort dat deze vloeren bieden, vooral in combinatie met vloerverwarming, worden hoog gewaardeerd.
 • Onderhoudsgemak: eigenaren vinden het eenvoudig om hun vloer schoon te houden, dankzij het vuilafstotende en hygiënische oppervlak.
 • Duurzaamheid: de lange levensduur en de weerstand tegen slijtage zijn aspecten die regelmatig positief worden beoordeeld, wat deze vloeren tot een waardevolle investering maakt.

Hoewel de initiële lavasteen gietvloer prijs soms als een nadeel worden gezien, merken veel gebruikers op dat de voordelen en de duurzaamheid van de lavastenen vloer deze initiële investering rechtvaardigen.

Welke lavasteen gietvloer kleuren zijn er?

De natuurlijke eigenschappen van lavasteen zorgen ervoor dat elke gietvloer een unieke uitstraling heeft. Hoewel de basiskleur van lavasteen overwegend grijs is, biedt het productieproces mogelijkheden om verschillende kleuren en tinten te realiseren. We kunnen een breed scala aan kleuropties aanbieden, van subtiele aardetinten tot opvallende, moderne kleuren. Dit maakt het eenvoudig om de perfecte lavasteen gietvloer te vinden die past bij jouw interieurstijl.

Hier zijn enkele populaire kleuropties:

 • Zachte grijs- en zandtinten voor een natuurlijke, rustige uitstraling
 • Diepe zwart- en antraciet tinten voor een krachtige, moderne vibe
 • Warme bruintinten die warmte en gezelligheid uitstralen
 • Lichtere wit- en crème tinten voor een frisse en heldere look

Ons team adviseert je graag over de verschillende kleuropties en helpt je bij het kiezen van de perfecte tint die aansluit bij jouw wensen en de sfeer die je wilt creëren.

Hoe werkt het plaatsen van een lavasteen gietvloer?

Het plaatsen van een lavasteen gietvloer is een zorgvuldig proces dat uit meerdere stappen bestaat om de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer te waarborgen. Hier is een overzicht van het proces:

 1. Voorbereiding van de ondervloer: de ondervloer moet schoon, droog en vlak zijn. Eventuele oneffenheden worden verwijderd of uitgevlakt.
 2. Aanbrengen van de primer: een speciale primer wordt aangebracht om de hechting tussen de ondervloer en de lavasteen gietvloer te optimaliseren.
 3. Mengen van het materiaal: de lavasteen en het bindmiddel worden zorgvuldig gemengd tot een homogene massa.
 4. Aanbrengen van de gietvloer: het mengsel wordt gelijkmatig over de vloer verdeeld en gladgestreken.
 5. Drogen en uitharden: de vloer moet nu drogen. Afhankelijk van de dikte en de omgevingscondities kan dit enkele dagen duren.
 6. Afwerking: na het uitharden kan de vloer worden afgewerkt met een beschermende laag om de duurzaamheid en het onderhoudsgemak te vergroten.

Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat je lavastenen vloer er niet alleen prachtig uitziet, maar ook bestand is tegen dagelijks gebruik en een lange levensduur heeft.

lavasteengietvloer

Lava vloer laten leggen door ICM Projects

Kiezen voor ICM Projects voor het leggen van je lava gietvloer garandeert een professionele aanpak van begin tot eind. Ons team van ervaren specialisten zorgt ervoor dat elke fase van het proces met de grootste zorg wordt uitgevoerd, van de initiële inspectie van de ondervloer tot de uiteindelijke afwerking van je nieuwe vloer. Hier zijn enkele redenen om voor ICM Projects te kiezen:

 1. Deskundig advies: wij bieden persoonlijk advies op maat, gebaseerd op jouw specifieke situatie en wensen.
 2. Kwaliteitsmaterialen: wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteit materialen voor duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloeren.
 3. Vakmanschap: onze installateurs zijn hoogopgeleid en hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van lava gietvloeren.
 4. Aandacht voor detail: wij zorgen voor een vlekkeloze afwerking, met oog voor de kleinste details.
 5. Nazorg: ook na de installatie staan wij klaar om ondersteuning en advies te bieden voor het onderhoud van je vloer.

Neem contact op met ICM Projects om de mogelijkheden te bespreken en een offerte op maat te ontvangen. Laat ons je helpen om de perfecte lavasteen gietvloer voor jouw ruimte te realiseren.

Veelgestelde vragen over lavasteen vloeren

Kun je een lava vloer combineren met vloerverwarming?

Ja, lava vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Dankzij de goede warmtegeleidende eigenschappen van lavasteen, wordt de warmte gelijkmatig verspreid over de gehele vloer, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en extra comfort.

Wat is de levensduur van een lavasteen gietvloer?

De levensduur van een lavasteen gietvloer is zeer lang, vaak wel tientallen jaren, mits goed onderhouden. Het materiaal is uiterst duurzaam en slijtvast, waardoor het bestand is tegen intensief dagelijks gebruik.

Is een lavasteen gietvloer geschikt voor bedrijven?

Absoluut. De robuuste eigenschappen van lavasteen gietvloeren, zoals hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en de mogelijkheid tot personalisatie in termen van kleur en afwerking, maken ze een ideale keuze voor diverse bedrijfsruimtes. Van kantoren tot winkels en horecagelegenheden, een lavasteen gietvloer kan in elke omgeving een praktische en esthetische meerwaarde bieden.

Hoe onderhoud ik een lavasteen gietvloer?

De afwerende eigenschappen tegen stof en vuil op een lavavloer vereenvoudigen het schoonmaken. Het enige wat nodig is, is regelmatig stofzuigen of een stofdoek gebruiken. U kunt de lavasteengietvloer ook nat schoonmaken, maar zorg ervoor dat u geen harde schoonmaakproducten gebruikt. Bij aankoop voorzien wij u van aanvullend onderhoudsadvies.

OVER DE AUTEUR

Joost van Hulst
Joost van HulstCEO

De aanschaf van een bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs. Een goede vloer is pas de basis voor hoge werkprestaties als jij en je collega’s er optimaal in functioneren. Om die simpele reden zorgt CEO Joost van Hulst er iedere dag voor dat elk project soepeltjes verloopt. We gaan tot de bodem voor onze opdrachtgevers. Van administratiekantoor tot ziekenhuis. Ready to perform? The floor is yours.

Lets Connect
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Back 2 top